"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: רומניה תרכוש מערכת הגנה אווירית מישראל

משרד ההגנה הרומני פרסם כי בחר בחברת רפאל כספקית מערכת נ"מ לטווח קצר • ההחלטה מגיעה כחודש לאחר שבוקרשט החליטה להצטייד במערכת "כיפת ברזל"

,עודכן
0השמעה
מערכת ההגנה האווירית ספיידר- SPYDER של רפאל (ארכיון). צילום: רפאל

משרד ההגנה הרומני הודיע היום (שני) על זכייתה של חברת רפאל הישראלית במכרז שאישר הפרלמנט בבוקרשט לאספקת מערכות טילים נגד מטוסים לטווח קצר.

החוזה שאושר טרם פורסם על ידי משרד ההגנה ולכן זהותה של המערכת שנבחרה אינו ידוע, אך מומחים העריכו כי מדובר במערכת הנ"מ "ספיידר, שמיוצרת על ידי חברת רפאל וכבר נמכרה לכמה מדינות באירופה.

מדובר במערכת המותקנת על גבי משאית וכוללת משגר של טילי "פיתון-5" בעלי ביות מכ"מ ואינפרה אדום אקטיבי, והיאי עילה נגד מגוון של מטרות כמו כטב"מים, מסוקים ומטוסים מדגמים שונים. המערכת כוללת רכב שיגור, רכב פיקוד ושליטה ורכב "מנה שנייה" שמספק טילים למשגר. המערכת זכתה לישמוש מבצעי במהלך מלחמת חרבות ברזל בחזית הצפונית.

ההחלטה הרומנית מגיעה כחודש לאחר שבמדינה החליטו להצטייד ב-41 משגרים של מערכת כיפת ברזל. גם במקרה הזה, החוזה טרם פורסם ולא ברור בדיוק כיצד תיראה ההצטיידות הרומנית במערכת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר