סערה דתית באיטליה: במהלך חג הקורבן, התאספו כ-4,000 מוסלמים לתפילה בכנסיית מרצ'ליאנה במונפלקונה, איטליה. לאחר שביקשו וקיבלו את המקום לכבוד חג הקורבן כוסה פסל ישו בכנסיה בבד, פעולה שזכתה לגינוי מראש העיר לשעבר וחברת הפרלמנט האירופי מטעם מפלגת הימין "ליגה", אנה מריה צ'יזינט.
"זהו מעשה חילול קודש ובוז בלתי מתקבל על הדעת", אמרה צ'יזינט, על פי Il Tempo. "איטליה נסוגה באופן מתמיד וזו טעות חמורה; עלינו לעבוד כדי להחזיר אנשים לכנסיות במקום לוותר לאסלאם על חלקים חשובים כאלה".
Gesù coperto con un telo durante la preghiera islamica a Monfalcone. L’europarlamentare della Lega Anna Maria Cisint: “INACCETTABILE!” pic.twitter.com/Jn34WehY2s
— Lega - Salvini Premier (@LegaSalvini) June 6, 2025
הכומר האחראי על הכנסיה, דון פלביו, ציין כי הוא יבחן את התמונה שתיעדה את האירוע, "אבל ברור שאף אחד לא היה צריך לעשות דבר כזה", על פי Il Giornale.
"שום צו אסלאמי אינו דורש להסתיר את הסמלים של דתות אחרות כדי להתפלל", אמרה צ'יזינט, שהצהירה שכיסוי הפסל היה "ראוותני, ברוטלי ומתגרה". היא הוסיפה שהפעולה מהווה "פגיעה צורבת עבור נוצרים מאמינים".
"המערב, בינתיים, מושיט יד לתליין שלו במחווה של שלום שהיא קודם כל חסרת תועלת ושנית מגוחכת, או יותר נכון טרגית", קבעה צ'יזינט, על פי Il Tempo. היא הוסיפה ש"הדינמיקה בין עמים ודתות חייבת להיות מנוהלת בקפדנות קיצונית, בלי לתת הנחות".
"כבוד משמעו לדעת היכן אתה חי, בבית של מי אתה נמצא, ומהם כללי המשחק", היא הוסיפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו