יהיה פיצוץ? גרטה לא מוותרת, ומובילה משט נוסף לעזה

פעילת האקלים השבדית תעמוד בראש הפלגה של קואליציית "משט החופש לרצועת עזה • "המטרה היא לגנות את רצח העם המתמשך", אמרה רימה חסן, חברת פרלמנט אירופי ממארגני הפעולה

חברי ארגון "משפט החופש, בעיר קטניה בסיציליה. צילום: אי.פי.איי

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג צפויה להפליג לעזה ביום ראשון על סיפון ספינה הומניטרית, לצד פעילים נוספים, במחאה על המלחמה והמצור הישראליים המתמשכים על הרצועה. 

המסע מאורגן על ידי משט החופש, קואליציה של קבוצות המתנגדות למצור הישראלי שהוטל על עזה בשנת 2007 והוחמר ב-2 במרץ ואוסר על כניסת כל מזון, מים ותרופות. אנשי הארגון מתכוונים להוציא את המשט לפועל מנל קטניה שבסיציליה ולצורך כך התאספו כמה מאות מפעילים במקום. 

פעילת מחאת האקלים גרטה ת'ורנברג לקראת "משט החופש" לרצועת עזה, צילום: אי.פי.איי

רימה חסן, חברת הפרלמנט האירופי שגם היא משתתפת במסע, אמרה שלמשימה יש "מטרות מרובות בהן לגנות את המצור ההומניטרי, את רצח העם המתמשך ואת החסינות הניתנת למדינת ישראל, ולהעלות את המודעות הבינלאומית".

חסן, דמות בולטת במפלגת צרפת המתמרדת  (LFI) מהשמאל הקיצוני, ממוצא פלשתיני ותכננה לבקר בשטחי יהודה ושומרון בפברואר כחלק ממשלחת של הפרלמנט האירופי, אך אמרה שנמנעה ממנה להיכנס לישראל.

קואליציית "משא החופש" ניסתה בחודש שעבר לשגר משט לעבר חופי עזה אך פיצוץ בספינה שלה, סמוך לחופי מלטה, גרם לביטול הפעולה. בפיצוץ לא נפגע איש אך נגרם נזק כבד לכלי השיט. בארגון האשימו את ישראל בתקיפת מל"ט על הספינה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר