נשיקה-סטירה: תקרית בפתח ביקורו של נשיא צרפת עמנואל מקרון הובילה לסערת רשת - שגררה תגובה של ארמון האליזה
התקרית התרחשה הלילה (שני) בנמל התעופה בהאנוי, בירת וייטנאם. ברגע שנפתחו דלתות המטוס הנשיאותי, המצלמות תיעדו רגע מביך: בעוד מקרון עדיין עומד בפתח המטוס, נראות ידיה של רעייתו בריז׳יט נמתחות לעברו ודוחפות את פניו במה שנראה כמו סטירה. הנשיא, שנראה מופתע מהמחווה הבלתי צפויה, התאושש במהירות כשזיהה שדלתות המטוס נפתחו. לאחר מכן הם ירדו במדרגות כשאשתו בריז'יט אינה אוחזת בידו המושטת.
לפי העיתון הצרפתי ״לה פריזיאן״, מקורב לנשיא תיאר את האירוע כ״מריבה קטנה״ רגילה בין בני זוג. בסביבתו של הנשיא מסרו לעיתונאים שהתלוו לביקור: ״זה היה רגע שבו הנשיא ורעייתו שחררו לחצים בפעם האחרונה לפני תחילת הביקור תוך כדי השתעשעות״.
״זהו רגע של אינטימיות. לא היה צריך יותר מזה כדי לתת חומר למתיחת ביקורת״, הוסיפו וייחסו את התגובות השליליות בראש ובראשונה לחוגים פרו-רוסיים.
לפני כשבועיים "חגיגת רשת" התרחשה כאשר מקרון, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ וראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר הגיעו לקייב ברכבת כדי להיפגש עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. מפית שהונחה על שולחן הפכה בתעמולה הרוסית ל״שקית קוקאין״ של מקרון.
ארמון האליזה הגיב אז בחריפות: ״כאשר אחדות אירופה מהווה בעיה, דיסאינפורמציה מגיעה עד כדי הפיכת מפית פשוטה לשקית של סם״, נכתב בחשבון הרשמי של ארמון הנשיאות בפריז. ״מידע כוזב זה מופץ על ידי אויבי צרפת, הן בחו״ל והן מבית. היזהרו ממניפולציה״.
הנשיא הצרפתי החל בהאנוי סיור של כשבוע בדרום-מזרח אסיה, שיכלול גם ביקורים באינדונזיה ובסינגפור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
