ורשה, פולין. מפגש מרגש בין סטודנטים יהודים מאמריקה לשורדי שואה, שורדי שבי ופפצועי שבעה באוקטובר. צילום: .

"משפחה יהודית אחת": מאות סטודנטים מאמריקה פגשו בוורשה שורדי שבי, שואה ופצועים

האירוע, במסגרת "שבת ישראלית" של קק"ל החל בקבלת שבת ובארוחה חגיגית • בשבת נפגשו מאות המשתתפים במעגלי שיח חוצי דורות בנושאי יהדות, מיגור אנטישמיות, גבורה ותקווה • בין המשתתפים נמנו שורדות השבי אגם ברגר ואורי מגידיש; הג׳ודוקא פיטר פלצ׳יק ועוד

חיבור יהודי בין-דורי: מאות סטודנטים יהודים מאמריקה נפגשו בסופ״ש האחרון בוורשה עם שורדי שואה, שורדות שבי, פצועי ה-7 באוקטובר ופעילים במסגרת ״שבת ישראלית״ של קק״ל.

"תצרחו את זה". המפגש בין שורדי השבי, השואה והפצועים לסטודנטים היהודים, צילום: .

האירוע החל בקבלת שבת ובארוחה חגיגית, כאשר ביום שבת נפגשו מאות המשתתפים במעגלי שיח חוצי דורות בנושאי יהדות, מיגור אנטישמיות, גבורה ותקווה. בין המשתתפים נמנו שורדות השבי אגם ברגר ואורי מגידיש; הג׳ודוקא פיטר פלצ׳יק; אלישע ליבמן, לוחם גבעתי במיל׳ ששכל את אחיו, אליקים, שעבד כמאבטח במסיבת הנובה; אפרת דאום, שהקימה אתר אינטרנט המהווה מעין ״חמ״ל״ לאנשי מילואים; וכן עומר וייס מקיבוץ בארי, שאיבד את הוריו בטבח.

אגם ברגר מנגנת בכינור במצעד החיים %2F%2F קונטקט

״אגם כתבה ביומן שלה ׳אני בטוחה בה׳ שילווה אותי בכל צעד׳, ו׳אהבת חינם׳״, ציינה מירב ברגר. ״היא סירבה לבשל בשבת, סירבה לאכול חמץ בפסח וצמה את כל הצומות. הטבח היה קריאת השכמה עבורנו להיות מאוחדים וכעת, אחרי שהיא חזרה, האחריות שלנו היא להחזיר את 59 הנשמות האחרות. זו התקומה שלנו כעם, זו האחריות שלנו״.

בסיום דבריה, אמרה אחת משורדות השואה שהשתתפו: ״אחרי השואה אמרו לנו לא לדבר על זה. אבל אני רוצה שתצעקו, תצרחו, ואנחנו נעשה זאת עמכם. אנחנו משפחה יהודית אחת״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...