ההשתלטות על הספינה הרוסית על ידי פינלנד: נמצאו סימני גרירה בקרקעית

הפגיעה בכבל התקשורת בים הבלטי: הפינים טוענים כי מדובר באזור שבו מכלית הנפט Eagle S, הנושאת נפט רוסי, חשודה בשבירת כמה כבלי תקשורת תת-ימיים • התגובה המהירה של המשטרה המקומית הצליחה להוביל את הספינה למים פיניים, שם עלו חוקרים על סיפונה ואספו ראיות

מסוק של משטרת פינלד משתלט על הספינה הרוסית Eagle S. צילום: EPA

משטרת פינלנד הודיעה היום (ראשון) כי נמצאו סימני גרירה בקרקעית הים הבלטי לאורך עשרות קילומטרים. על פי הדיווחים, מדובר באזור שבו מכלית הנפט Eagle S, הנושאת נפט רוסי, חשודה בשבירת כמה כבלי תקשורת תת-ימיים.

המכלית נתפסה ביום חמישי על ידי משטרת פינלנד ומשמר החופים. היא הוכנסה למים הטריטוריאליים של פינלנד, וצוותה נחקר כעת על החשדות למעורבות באירוע.

משמר הגבול הפיני משתלט על הספינה הרוסית, צילום: AP

המבצע הפיני, שבו נעשה שימוש בכוחות ימיים ומסוקים, נחשב להצלחה ומהווה דוגמה לנחישות וליכולות הפעולה של פינלנד במצבי חירום ביטחוניים. התגובה המהירה הצליחה להוביל את הספינה למים פיניים, שם עלו חוקרים על סיפונה ואספו ראיות, זאת במסגרת חקירה פלילית. על פי הדיווחים, הספינה נחשדת כי גרמה לנזק באמצעות גרירת עוגן על קרקעית הים, חלק מפעילות שמיוחסת ל"צי הצללים" הרוסי.

רובוט משטרתי בוחן את המים הפינים לאחר החשדות נגד הספינה הפינית, צילום: AFP

בעקבות האירוע, הודיע נאט"ו על הגברת נוכחותו בים הבלטי כדי לאבטח תשתיות תת-ימיות ולתמוך במדינות האזור בהתמודדות עם איומים הולכים וגוברים. הפעולה הפינית זוכה לשבחים בקהילה הבינלאומית, ונראה כי היא תסמן קו חדש בתגובה של מדינות אירופה למקרים דומים.

הפגיעה בכבל החשמל התת-ימי Estlink 2, המחבר בין פינלנד לאסטוניה, התרחשה בצהריים ביום רביעי. בעקבות הנזק, הכבל בעל הקיבולת הגבוהה יצא מכלל שימוש, ונכון לעכשיו נותר רק הכבל Estlink 1 הפועל בקיבולת נמוכה יותר. גורמים ברשת החשמל מסרו כי הכבל הפגוע עשוי שלא לשוב לפעולה לפני חודש אוגוסט.

משטרת פינלנד חושדת כי הנזק נגרם כאשר עוגן הספינה Eagle S נגרר לאורך קרקעית הים. החקירה העלתה מסלול גרירה באורך עשרות קילומטרים, אך העוגן עצמו עדיין לא אותר. בתמונות שצולמו מהספינה ביום שישי נראה כי עוגן צד שמאל שלה חסר.

שירות המכס של פינלנד מעריך כי המכלית היא חלק מ"צי צללים" של ספינות ישנות, המשמשות לעקיפת סנקציות על ייצוא נפט רוסי. הקרמלין מסר ביום שישי כי תפיסת הספינה אינה מדאיגה אותו במיוחד. רוסיה הכחישה בעבר כל מעורבות באירועים דומים של פגיעה בתשתיות בים הבלטי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר