"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
עם טילים אמריקנים: אוקראינה השמידה סוללה של מערכת ההגנה המתקדמת ביותר של רוסיה
צבאה של קייב שיגר כמה טילי ATACMS לעבר מערכת S-400 בעומק השטח הרוסי במחוז קורסק • הפגיעה מוכיחה שוב את הקושי של המערכת להתמודד עם טילים ומהווה בשורה רעה להגנה האווירית של רוסיה
הפצצה אוקראינית ברוסיה. צילום: צילום מסך
צפו בתיעוד

עם טילים אמריקנים: אוקראינה השמידה סוללה של מערכת ההגנה המתקדמת ביותר של רוסיה

צבאה של קייב שיגר כמה טילי ATACMS לעבר מערכת S-400 בעומק השטח הרוסי במחוז קורסק • הפגיעה מוכיחה שוב את הקושי של המערכת להתמודד עם טילים ומהווה בשורה רעה להגנה האווירית של רוסיה

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בלוגרים צבאיים רוסים דיווחו היום 0שני9 על השמדת סוללת S-400 של צבא רוסיה בעומק שטח מחוז קורסק על ידי כמה טילים מדגם ATACMS ששוגרו על ידי האוקראינים מתוך שטחה של אוקראינה.

על פי הדיווח, שגובה בתמונות שהופצו ברשתות החברתיות, כלל מרכיבי הסוללה, בהם מערכת המכ"מ המתקדמת וכן משגרי הטילים הושמדו לגמרי וארבעה אנשי צוות נהרגו בתקיפה, שככל הנראה המפתיע את מערך ההגנה האווירית הרוסית.

עלותה של סוללת הגנה אווירית מדגם זה עומד על לא פחות מחצי מיליארד דולרים ורוסיה מחזיקה בכמות מוגבלת של סוללות, שכמה מהן כבר הושמדו על ידי האוקראינים, בעוד אחרות מגנות על אתרי מפתח בעומק שטחה של רוסיה.

כמו תקיפות דומות בעבר, ההצלחה בפגיעה במערכת המתקדמת מוכיחה כי היא מתקשה להתמודד מול טילים, ככל הנראה משום שפותחה על מנת ליירט מפציצים בגובה רב ומטוסי קרב בעלי יכולות חמקניות. טילי ה-ATACMS פותחו בשנות השמונים על ידי צבא ארצות הברית במטרה לתת מענה למטרות שנמצאות מחוץ לטווח הארטילריה המסורתית ודורשות דיוק.

פגיעה במערך ההגנה האווירית הרוסי בעומק שטח רוסיה עלול להיות חדשות רעות עבור הרוסים, שיאלצו להזיז אחורה חלק מסוללות ההגנה האווירית ובכך לאפשר מרחב תמרון נוסף לחיל האוויר האוקראיני, שהצטייד לאחרונה במטוסים מדגם F-16. מאז אישרה ארצות הברית לקייב תקוף מטרות בשטחה של רוסיה באמצעו תנשק מתוצרת אמריקנית נפגעו כמה מטרות כולל מחסני תחמושת, מפקדות וכן בסיסים של חיל האוויר הרוסי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...