"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפוגרום באמסטרדם: הכתובת הייתה על הקיר - כבר שנים שאנחנו שוקלים אם לספר שאנחנו מישראל
מאז 7 באוקטובר, הקיצוניים אזרו אומץ ומממשים את התוכניות שהצהירו עליהן במשך שנים • יש פה את הקולות של אלו שרוצים לחזור לישראל, ואלו מחכים לתגובת הרשויות • הפוליטיקאים מדברים בגדול, אבל מה הם כבר יכולים לעשות? • ברק כהן, ישראלי שמתגורר באמסטרדם מאז 2008, משתף בתחושות ובמחשבות
שוטרים שהוצבו אתמול בכיכר דאם בזמן הפגנה פרו פלשתינית . צילום: אי.פי.איי

הפוגרום באמסטרדם: הכתובת הייתה על הקיר - כבר שנים שאנחנו שוקלים אם לספר שאנחנו מישראל

מאז 7 באוקטובר, הקיצוניים אזרו אומץ ומממשים את התוכניות שהצהירו עליהן במשך שנים • יש פה את הקולות של אלו שרוצים לחזור לישראל, ואלו מחכים לתגובת הרשויות • הפוליטיקאים מדברים בגדול, אבל מה הם כבר יכולים לעשות? • ברק כהן, ישראלי שמתגורר באמסטרדם מאז 2008, משתף בתחושות ובמחשבות

ברק כהן, אמסטרדם
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הלם ראשוני. ואז ההבנה שהכתובת הייתה על הקיר. מזמן. לא רק מאז 7 באוקטובר. הרבה לפני. כמו הצפרדע בסיר, האש מחממת את המים לאט לאט. ופתאום מבינים שהמים רותחים.

מדברים עם חברים שצפו במשחק. גברים מבוגרים, יוצאי סיירות, בוכים. לא כי כואב להם פיזית. כי הם ראו מאורעות שחשבנו שלא יקרו יותר לעולם. עד שהם הם קרו אתמול. אחרי השוק הראשוני, חייבים להגיב. הקהילות היהודית והישראלית התגייסו במספרים מרשימים, לא משאירים פצועים בשטח.

אמסטרדם 2024%3A יהודי נזרק לנהר. ונדרש ממנו לצעוק%3A Free Palestine %2F%2Fהשימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

ארגונים יהודיים הקימו חמ״לים ומקלטים לאכסן את אוהדי מכבי תל אביב ואזרחים פתחו את ביתם, נידבו את רכביהם וזמנם לאסוף אוהדים מרחבי העיר. מחמם את הלב לראות את זה, אבל מעציב ואף מכעיס שאנחנו צריכים לסמוך על עצמנו ולא על הרשויות.

אמנם עין אחת בהווה, אך שנייה מסתכלת לעתיד. הקולות שכבר רוצים לחזור לישראל, ואלו שמחכים עם ההצהרה, ממתינים לתגובת הרשויות. האם נופקר? או שהם מבינים שיש פה בעיה שורשית של אנטישמיות אלימה בקרב בני מהגרים, שחלק גדול מהם לא מגדיר את עצמם כהולנדים, למרות שנולדו וגדלו פה.

הפוליטיקאים, חברי הממשלה הימנית שנבחרה לאחרונה, פופוליסטים. כמו בהרבה ארצות, הם מדברים בגדול. השאלה (הקיומית, הלכה למעשה, מבחינתנו היהודים) היא האם הם באמת יבצעו.
ואם הם יבצעו, מה תהיה התוצאה? סביר להניח שמעגל השנאה והאש לא יקטנו. אם ישללו אזרחות ממבצעי הפוגרום, חבריהם הקיצוניים לא ישבו בצד.

כבר שנים שאנחנו צריכים לשקול היטב לפני שמספרים שאנחנו מישראל. אבל 7 באוקטובר הייתה נקודת המפנה. מאז 7 באוקטובר, הקיצוניים אזרו אומץ ומממשים את התוכניות שהצהירו עליהן במשך שנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...