"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כך נראה הניצחון על ממשלת צרפת: החברות הישראליות הציגו בתערוכה הביטחונית היוקרתית
עד לפני כמה ימים עדיין לא היה ברור אם ישראלים יוכלו להשתתף בתערוכה יורונאבל בפריז, לאחר שממשלת צרפת הודיעה כי היא אוסרת עליהם להשתתף • התערוכה החלה את יומה הראשון בציון הניצחון הישראלי והשתתפות החברות הישראליות בטקס חגיגי מיוחד
יומה הראשון של התערוכה יורונאבל. צילום: דוברות התאחדות התעשיינים

כך נראה הניצחון על ממשלת צרפת: החברות הישראליות הציגו בתערוכה הביטחונית היוקרתית

עד לפני כמה ימים עדיין לא היה ברור אם ישראלים יוכלו להשתתף בתערוכה יורונאבל בפריז, לאחר שממשלת צרפת הודיעה כי היא אוסרת עליהם להשתתף • התערוכה החלה את יומה הראשון בציון הניצחון הישראלי והשתתפות החברות הישראליות בטקס חגיגי מיוחד

0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

למרות הניסיון של ממשלת צרפת למנוע מישראלים להשתתף בתערוכה, "Made in Israel" התנוסס הבוקר (שני) בגאווה בטקס ישראלי מיוחד שנערךבתערוכת יורונאבל.

עד לפני כמה ימים עדיין לא היה ברור אם ישראלים יוכלו להשתתף בתערוכה הביטחונית הימית יורונאבל בפריז לאחר שממשלת צרפת הודיעה כי היא אוסרת עליהם להשתתף. ביום רביעי האחרוןבית המשפט המסחרי בפריז הכריע בעד עתירת התאחדות התעשיינים, מספנות ישראל ולשכת המסחר צרפת-ישראל, וקבע כי החברות הישראליות יוכלו להשתתף בתערוכה.

מימין לשמאל: מנכ״ל מספנות ישראל איתן צוקר, שגריר ישראל בצרפת יהושע ל. זרקא ונשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר,

התערוכה החלה את יומה הראשון בציון הניצחון הישראלי והשתתפות החברות הישראליות בטקס חגיגי מיוחד במעמד נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר ושגריר ישראל בצרפת, יהושע ל. זרקא, שבו לקחו כל החברות שהגיעו להציג בתערוכה: מספנות ישראל, רפאל, אורביט, DSIT ו-ORCA AI.

את הטקס שהתקיים בביתן מספנות ישראל, פתח נשיא ההתאחדות ד"ר תומר, שיזם במשותף עם מספנות ישראל את העתירה בבית המשפט המנהלי בצרפת נגד הנהלת תערוכת יורונאבל- מה שהוביל להפיכת ההחלטה של מארגני התערוכה וממשלת צרפת ואישור השתתפותן של החברות התעשייתיות הישראליות בתערוכה.

תערוכת הנשק הימי Euronaval (ארכיון), צילום: אתר Euronaval

נשיא התאחדות התעשיינים אמר בפני משתתפי הטקס כי "ממשלת צרפת ניסתה שוב, כבר בפעם השנייה, למנוע מחברות ישראליות להשתתף בתערוכה ביטחונית אסטרטגית, תוך כדי שהיא מפלה אותן אל מול שאר החברות המשתתפות. אבל אם הם חשבו שאנחנו בישראל ניתן להחלטה שערורייתית שכזו לעבור בשקט - הם טעו".

"הוכחנו שלא ניתן לנצח אותנו", המשיך . "אנחנו לא ניתן שיפלו אותנו וימדרו אותנו בלי להיאבק בחזרה ועובדה שהצלחנו כבר פעמיים להפוך את רוע הגזירה- גם בתערוכת יורוסאטורי לפני מספר חודשים וגם כעת בתערוכת יורונאבל. כולי תקווה כי סדרת ניצחונות אלו תהדהד כעת הרבה מעבר לגבולות צרפת, וכל מדינה שתחשוב להפלות את ישראל בתערוכות או אירועים בינלאומיים – תחשוב שוב".

מנכ"ל מספנות ישראל, איתן צוקר הוסיף ואמר כי "מאז ההחלטה לאפשר את השתתפות החברות הישראליות קיבלנו פניות רבות של נציגים מכל רחבי העולם להגיע לפגישות בביתן של מספנות ישראל. כששמים את הפוליטיקה בצד, גם נציגי חילות הים השונים יודעים להעריך את איכות כלי השיט המתקדמים המיוצרים בישראל. השנה האחרונה ואמברגו הנשק על ישראל מחייבים את כל הגורמים הרלוונטים בישראל להבין כי אסור לישראל להיות תלויה במדינות אחרות ולקבל החלטה ולפיה זרוע אסטרטגית, כמו חיל הים, תתבסס על תוצרת כחול לבן".

ג'וליאן רויטמן, נשיא לשכת המסחר ישראל צרפת מסר כי: "בין אם הסיבות מאחורי ההחלטה היו פוליטיות או תחרותיות, פסק דין זה של בית המשפט בצרפת שם קץ לאפלייה דה פקטו, ומשרת את האינטרסים העתידיים של צרפת לא פחות מאלה של ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...