"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: רוסיה השמידה מכ"ם מתוצרת ישראל באוקראינה

בלוגרים צבאיים המזוהים עם הקרמלין פרסמו סרטון בו נראית פגיעה לכאורה של כטב"ם מדגם "לנסט" במערכת מכ"ם מתוצרת חברת ראדא תעשיות אלקטרוניקה • ארגון בליטא טען כי העביר לצבא האוקראיני 16 יחידות של המערכת בשנת 2023

,עודכן
0השמעה
חייל אוקראיני לצד מערכת מכ"ם ieMHR מתוצרת ישראל. צילום: ללא

המלחמה באוקראינה: בלוגרים צבאיים רוסים פרסמו היום (שבת) סרטון בו נראית השמדה לכאורה של מערכת מכ"ם מתוצרת ישראל בעזרת חימוש משוטט מדגם "לנסט" במזרח המדינה.

על פי טענותיהם של חשבונות רשת חברתית המזוהים עם הקרמלין, בסרטון קצר נראית השמדה של מה שנטען שהוא תחנת מכ"מ ניידת מדגם ieMHR שמייצרת חברת "ראדא תעשיות תקשורת" הישראלית. אין כל אישור רשמי באוקראינה או ברוסיה, אך קווי המתאר של המתקן שנראה מושמד בסרטון דומים לאלו של המערכת המדוברת.

Rus ordusu, İsrail üretimi RADA ieMHR 4D işlemeli AESA erken uyarı radarını imha etti.

pic.twitter.com/PX1cmlyGS9

— CMD (@cmd_exee)August 22, 2024

בחודש מאי של שנת 2023 הודיע ארגון מתנדבים ליטאי כי רכש 16 מערכות מהדגם המדובר עבור הצבא האוקראיני בעלות של 14 מיליון דולר. העברת המערכת אף תועדה על ידי המתנדבים והיא נראית לצד חיילים אוקראינים בתמונות שצולמו.

מערכת המכ"ם ieMHR נועדה לגילוי של כטב"מים, פגזים, רקטות ופצצות מרגמה. למערכת אין אפשרות ליירט והיא נועדה לאיתור עבור מערכות נ"מ לטווח קצר. אוקראינה סובלת מתקיפות כטב"מים חוזרות ונשנות מצדה של רוסיה וזקוקה לאמצעים לגילוי ויירוט של איומים מסוגים שונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר