"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תחקיר: רמטכ"ל מולדובה לשעבר התברר כסוכן של המודיעין הרוסי

הגנרל איגור גורגן, שעמד בראש הצבא של המדינה הקטנה והענייה בשנים 2021-2019, סיפק למפעיליו מידע על רכישת הנשק בידי קייב • גם לאחר שהודח מהתפקיד, סייע לקרמלין במהלך הפלישה שמר על קשריו • הערכות: גויס כבר ב-2004

,עודכן
0השמעה
הגנרל גורגן. צילום: אתר The Insider

רמטכ"ל צבא מולדובה היה במשך שנים סוכן של המודיעין הרוסי, כך חושף תחקיר עיתונאי.

הגנרל איגור גורגן, שעמד בראש הצבא בשנים 2021-2019, דיווח למפעיליו במוסקבה על המצב הפוליטי במולדובה, ועל ביקורים של נציגי אוקראינה במשרד ההגנה בקישינב במטרה לתאם רכישות של אמצעי לחימה.

רויטרס

התחקיר, שמפרסם האתר הרוסי העצמאי The Insider והאתר המולדובי "מלנקאייה סטרנה" ("ארץ קטנה"), מתבסס בין השאר על ההתכתבות של גורגן עם מפעילו במטה המודיעין הראשי (GRU) הרוסי, הקולונל אלכסיי מקרוב. הקשר ביניהם התהדק במיוחד באפריל 2022, כאשר השניים נפגשו בחשאי בבתי הקפה בקישינב או בדיג. "אני יכול להיפגש עם מי שצריך, אני איש של מעשה וצריך להתקדם מהר יותר!", כתב גורגן לאיש הקשר הרוסי. "אנחנו חיים בתקופה היסטורית".

‼️ A pen pal in Moscow: Moldovan Chief of General Staff leaked secret information to his GRU handlers

Igor Gorgan's correspondence with Russia's GRU reveals he provided Moscow with information on arms supplies to Ukraine and Moldova's domestic politics.https://t.co/cY23oUYAd6

— The Insider (@InsiderEng)June 5, 2024

לפי ההתכתבות, את GRU עניינה יותר מכל השאלה מהם סוגי הנשק שקייב מבקשת להשיג במדינות השכנות. הגנרל גורגןכותבלמקרוב: "הסוכנות האוקראינית לייצוא ביטחוני מנסה לרכוש ממולדובה (או לקחת, באמצעות ה"שותפות") שישה מטוסי מיג-29, הנמצאים בבסיס מרקולשטי. בינתיים המטוסים במקום. הם רוצים לקדם את המבצע דרך חברת קש באמירויות ובזמן הקרוב".

באותו היום שולח גורגן עוד מייל למוסקבה. "רכבות עם אספקת דלק נוסעות לאוקראינה דרך שטח מולדובה, וליתר דיוק מהכפר ייטוליה לכפר רני באוקראינה. הרכבת עם הדלק נעה רק בלילה כדי לא להפוך מטרה לחיל האוויר הרוסי". "תודה", משיב מקרוב.

על פי ההערכות, גורגן גויס לשירות הרוסים עוד ב-2004, שעה ששירת במשימות הבינלאומיות של נאט"ו בבוסניה, בגיאורגיה ובעיראק. מאז עמד בקשר עם הנפסחים הצבאיים הרוסים בקישינב, שאחד מהם גורש ממולדובה בגלל ריגול.

נשיאת מולדובה סנדו עם מזכיר המדינה של ארה"ב בלינקן. מהדקים יחסים,צילום: אי.פי.אי

ב-2021 הדיחה הנשיאה החדשה והפרו-אירופית של מולדובה, מאיה סנדו, את גורגן, אולם הלה שמר על קשריו בתוך משרד ההגנה. ביולי 2023, זמן קצר לאחר שמולדובה גירשה עשרות דיפלומטים רוסים שנחשדו בריגול, גורגן ניתק קשר עם מפעיליו – והתקבל לעבודה בנציגות המולדובית של סוכנות האו"ם לפליטים (UNHCR).

בעקבות הגילויים, הודח גורגן מתפקידו בסוכנות. ראש המטה של הנשיאה סנדו, אדריאן בלוטל, אמר כי מהגנרל ישללו דרגותיו ואותותיו.

רמת ההשפעה הרוסית במולדובה בכלל ובחישת המודיעין הרוסי במדינה בפרט הם כאב ראש מתמשך עבור השלטון הנוכחי בקישינב. למוסקבה היו בעלי ברית בצמרת הפוליטית והכלכלית של המדינה, שבשטחה גם שני מחוזות (גגאוזיה האוטונומית וטרנסניסטריה הבדלנית שלמעשה התפלגה ממולדובה) שבהם שיעור תמיכה גבוה ברוסיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר