"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נחוש עם צו מעצר ברוסיה: כארים חאן הוא התובע בהאג שרוצה להוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט
התובע הראשי בית דין הבינלאומי הפלילי בהאג טיפס לצמרת עולם המשפטים הבריטי תוך התמקדות בסוגיות של זכויות אדם ופשעי מלחמה • הוא חולל סערה בינלאומית כשהחליט להוציא צו מעצר נגד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין • חאן חבר בפלג מוסלמי מתון ואחיו כיהן כחבר פרלמנט שנאלץ לפרוש בעקבות הרשעה בפדופיליה
התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, כרים חאן. . צילום: איי.אף.פי

נחוש עם צו מעצר ברוסיה: כארים חאן הוא התובע בהאג שרוצה להוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט

התובע הראשי בית דין הבינלאומי הפלילי בהאג טיפס לצמרת עולם המשפטים הבריטי תוך התמקדות בסוגיות של זכויות אדם ופשעי מלחמה • הוא חולל סערה בינלאומית כשהחליט להוציא צו מעצר נגד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין • חאן חבר בפלג מוסלמי מתון ואחיו כיהן כחבר פרלמנט שנאלץ לפרוש בעקבות הרשעה בפדופיליה

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

התובע הראשי של בית המשפט הבינלאומי הפלילי בהאג הטיל פצצה פוליטית בינלאומית כשהורה להוציא צווי מעצר עבור ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט וראשי ארגון הטרור חמאס, בעקבות המלחמה ברצועת עזה וטבח 7 באוקטובר.

לא מדובר בהחלטה הגדולה הראשונה של חאן בתוקף תפקידו, אליו נכנס בשנת 2021, כשבשנה שעברה הורה להוציא צו מעצר נגד נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בעקבות פשעי מלחמה שבוצעו באוקראינה. רוסיה בתגובה הוציאה צו מעצר לחאן, שככל הנראה לא עתיד לבקר במדינה בקרוב. בשלוש השנים בהן הוא בתפקיד, חאן מיצב את עצמו כתובע נמרץ שלא מפחד להתערב גם בסוגיות בראש סדר היום הבינלאומי.

התובע בביה"ד בהאג מודיע על בקשתו להוציא צווי מעצר נגד בכירים בישראל ובחמאס


יליד סקוטלנד, חאן בן ה-54 מחזיק בקריירה משפטית מפוארת עם התקדמות כמעט מטאורית בדרגות. הוא מונה לתובע באנגליה ובווילס בשנת 1992 ולתובע בכיר בשנת 1995. כבר מתחילת הקריירה הוא גילה עניין בסוגיות של זכויות אדם ופשעי מלחמה.

בשנת 1997 הוא מונה כמשפטן כחלק מחקירת בית הדין הבינלאומי הפלילי לפשעי מלחמה במלחמות יוגוסלביה ולאחר מכן שימש יועץ משפטי למשרד התובע של בית הדין עד שנת 2000. למרו תהקשר ההדוק לתביעה במשפטי פשעי מלחמה, חאן שימש גם כסנגור. בשנת 2006 הוא שימש סנגור לרודן ורוצח הממונים צ'ארלס טיילור מליבריה, שהיה ידוע בשימוש בילדים חיילים.

חאן היה מעורב דרך בית הדין במשפטים של פשעי מלחמה ברואנדה, קמבודיה, סודאן ומיאנמר. משנת 2017 עד שנת 2021 חאן עמד בראש הצוות המשפטי שבחן את פשעי המלחמה שביצע ארגון הטרור דאעש בעיראק. הוא אף התגורר במדינה וחווה מקרוב את הנזק שגרמו הטרור הסוני והשיעי למדינה.

חאן הוא בן לאב יליד פקיסטן ולאם ילידת בריטניה. הוא שייך לזרם האחמדי באסלאם, פלג הדוגל בסובלנות ונחשב למתון ולא אלים. חאן פעיל מאוד בקהילה הדתית ואף נישא לבתו של אחד מהמנהיגים הדתיים של הקהילה האחמדית בבריטניה. משפחתו של חאן הוכתה בשערוריה כשאחיו אימרן אחמד חאן, שכיהן כחבר פרלמנט, הורשע בתקיפה מינית של קטין בן 15 בשנת 2022. הוא ריצה תשעה חודשי מאסר ושוחרר בשנה שעברה.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...