למרות מחאות הענק, הפרלמנט הגיאורגי אישר היום (שלישי) בקריאה השלישית והאחרונה את "חוק הסוכנים הזרים".
החוק דורש מכל ארגון, המקבל 20% ויותר מתקציבו ממדינות זרות לסמן עצמו כ"סוכן של השפעה זרה". במפלגת "החלום הגיאורגי" טוענים כי החוק נדרש למען שקיפות ושמירה על הריבונות.
מנגד, באופוזיציה במדינה מתריעים: החוק הוא העתקה של חוק רוסי מ-2012, שהביא לדיכוי איטי אך מעמיק של ארגוני החברה האזרחית והתקשורת החופשית, והביא להעמקת השלטון האוטוריטרי. נוסף על כך, באופוזיציה בפרט והמפגינים בכלל חוששים כי החוק ירחיק את טביליסי מקבלה לאיחוד האירופי - צעד, שבו תומכים כ-80% מאזרחי המדינה.
נשיאת גיאורגיה, סלומה זורבישווילי, אמרה שתטיל וטו על החוק, אולם ל"חלום הגיאורגי" יש רוב שיספיק להתגבר עליו.
בשנה שעברה ניסתה המפלגה השלטת להעביר את החוק, אך נתקלה בהתנגדות חריפה של הציבור הגיאורגי, שחושש - ולא בלי סיבה - שהחוק יקרב את טביליסי למוסקבה וירחיק אותה מבריסל.
ארה"ב, בריטניה, גרמניה, איטליה, צרפת והאיחוד האירופי קראו לממשלה בטביליסי לגנוז את החוק, אולם ללא הועיל.
