"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פוטין מאשים את אוקראינה: ״המחבלים נמלטו לעבר הגבול איתה״; אחד החשודים: ״עשינו זאת בעבור 5,000 דולר״
רכב ובו חשודים אותר מדרום-מערב למוסקבה • הוא סירב לעצור במחסום, ולאחר קרב יריות שהתפתח - שניים נעצרו ומול השניים הנוספים שנמלטו מתנהל מצוד • החשודים שנתפסו: ״עשינו זאת בעבור 5,400 דולר״ • פוטין מאשים: ״המחבלים מהפיגוע במוסקבה נמלטו לעבר אוקראינה״, הכריז על יום אבל • גורם ביטחוני אישר כי התקבל מידע על אודות פיגוע מתוכנן מארה"ב • מניין הקורבנות עלה ל-150 • צפו בתיעודים

Loading...

חקירת המחבלים מהפיגוע במוסקבה // רשתות חברתיות

הטבח במוסקבה

פוטין מאשים את אוקראינה: ״המחבלים נמלטו לעבר הגבול איתה״; אחד החשודים: ״עשינו זאת בעבור 5,000 דולר״

רכב ובו חשודים אותר מדרום-מערב למוסקבה • הוא סירב לעצור במחסום, ולאחר קרב יריות שהתפתח - שניים נעצרו ומול השניים הנוספים שנמלטו מתנהל מצוד • החשודים שנתפסו: ״עשינו זאת בעבור 5,400 דולר״ • פוטין מאשים: ״המחבלים מהפיגוע במוסקבה נמלטו לעבר אוקראינה״, הכריז על יום אבל • גורם ביטחוני אישר כי התקבל מידע על אודות פיגוע מתוכנן מארה"ב • מניין הקורבנות עלה ל-150 • צפו בתיעודים

דוד ברון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

במרדף לילי אחר המפגעים שביצעו אתפיגוע הירי הקטלני באולם ההופעות "קרוקוס סיטי הול"בעיר קרסנוגורסק שבמחוז מוסקבה ברוסיה בו נהרגו 150 בני אדם ונפצעו עשרות, נעצרו 11 חשודים, ארבעה מהם חשודים במעורבות ישירה בביצוע המתקפה. ארבעת העצורים אזרחי רוסיה. קיבלו מסמכים לא מזמן.

פוטין בנאום לאומה, מאשים את אוקראינה: ״המחבלים ניסו להימלט לאוקראינה". לטענתו, "ארבעת היורים אותרו ונעצרו. הוכן עבורם מעבר גבול בטוח".

פוטין בנאום לאומה%2C מאשים את אוקראינה %2F%2F הקרמלין

לקראת השעה 4 לפנות בוקר, רכב חשוד נעצר במחוז בריאנסק שמדרום-מערב למוסקבה כשעשה את דרכם לגבול עם אוקראינה. לאחר קרב יריות שהתפתח, שניים מנוסעיו נעצרו, אחרי שניים נוספים מתנהל מצוד. ברכב נמצאו אקדח, מחסנית ותעודות זהות טג'יקיות, נראה כי הארבעה הם אזרחי רוסיה שקיבלו את תעודות הזהות לא מזמן.

אחד היורים שנתפסו במהלך הלילה, צילום: ערוץ Zvezda

המחבלים, בעלי חזות מרכז-אסיאתית, נראים בסרטונים הנפוצים ברשת החברתית כשהם מתוודים על מעשיהם. לפי העדויות שהם מספקים, מפעיליהם הגיעו אליהם באמצעות קבוצות איסלאמיסטיות ברשת הטלגרם והם ביצעו את מעשי הטבח עבור חצי מיליון רובל ( כ-5,400 דולר).

כוחות החילוץ מפנים את ההריסות באולם הקונצרטים במוסקבה %2F%2F רויטרס

גורם ביטחוני אישר לסוכנות טאסס כי התקבל מידע על אודות פיגוע מתוכנן מארה"ב, אולם המידע היה כללי מאוד. למרות שדאעש לקח אחריות על הפיגוע, ברוסיה טרם הטילו את האחריות על ישות ספציפית.

מקור ביטחוני מסר לסוכנות אעמק, המזוהה עם דאעש: "לוחמי המדינה האסלאמית תקפו התכנסות גדולה של נוצרים בפרברי הבירה מוסקבה, הרגו ופצעו מאות, וגרמו להרס גדול במקום לפני ששבו לבסיסיהם בשלום".

גג המבנה קרס. ניסיונות החילוץ באולם הקונצרטים במוסקבה, צילום: אי.פי.אי

לפי שירות הביטחון הפדרלי של רוסיה, המתקפה תוכננה היטב, ולמחבלים היה קשר עם גורמים באוקראינה. גורמים בממשל האמריקני אישרו הלילה ל"ניו יורק טיימס" כי דאעש הוא אכן האחראי לביצוע הפיגוע.

לאחר שהועלו סברות לפיהןישנה מעורבות אוקראינית, בצל מלחמת רוסיה-אוקראינה, לפיגוע בבירה הרוסית אמר יועצו של זלנסקי, מיכאילו פודוליאק: "אין לאוקראינה קשר לאירוע". מוקדם יותר הבהירו גם ב"לגיון המתנדבים הרוסי", שנלחם לצד אוקראינה ומבצע פשיטות לתוך שטח רוסיה, כי אינם קשורים לפיגוע.

הרכב, שבו נמלטו המפגעים, עם סימני הירי, צילום: ערוץ הטלגרם SHOT

בתוך כך, כוחות הצלה רבים פועלים לפנות את מבנה אולם המופעים לאחר שגג הבמנה קרס לחלוטין ובמקום הרס רב. כנראה יש לכודים במקום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...