"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רודוס עולה באש: אלפי תיירים פונו ומלונות נפגעו בדליקה

האי התיירותי סובל מגל השריפות הקשה בתולדותיו • ספינות פרטיות ומשמר החופים היווני פינה תיירים שנתקעו על החופים

,עודכן
0השמעה
שריפת ענק באי רודוס. צילום: איי.פי

אלפי בני אדם פונו היום (שבת) מהאי היווני רודוס לאחר גל הרסני של שריפות שגרם להרס חסר תקדים של בתי מלון ומבני מגורים באי. צי של עשרות ספינות קטנות יחד עם כלי שיט של משמר החופים היווני אספו תיירים ותושבים המומים מהחופים בשעה שעשן היתמר מעל קו החוף.

המשרד להתמודדות עם משבר האקלים ביוון דיווח כי אין נפגעים בנפש בגל השריפות וכי פעולה זריזה של כוחות החילוץ והכבאות מנעה נפגעים. משרד התיירות היווני דיווח כי עד כה 10 אחוזים מכלל התיירים באי פונו מהמלונות שלהם ורובם שוכנו במלונות אחרים באי, שנחשב לאחד מיעדי הנופש הפופולריים במדינה המתויירת בכבדות.

אלפי מפונים: שריפות ענק ברודוס // צילום: רויטרס

תיירת בריטי תסיפרה לרשות השידור בלונדון כי היא פונתה מהמלון בו שהתה יחד עם אחותה ובנותיה אך הן תקועות על חוף הים יחד עם מאות תיירים אחרים, בתנאים של חום כבד ומחסור במים. "יש פה רק צריף בודד אחד לצל ואנחנו מאות רבות של אנשים. יש פה ילדים, בחום של הצהריים ואנחנו תקועים פה ללא כל עזרה", סיפרה בקי מוליגן לבי.בי.סי.

סיימון וויטלי, אזרח בריטי אחר, אמר: "ראינו שהבר על חוף הים, בו ישבנו רק לפני יומיים, נשרף לגמרי. העשן היה נוראי. נאלצנו לארוז את המזוודות שלנו ולהימלט על חיינו".

מאמצי כיבוי השריפה ברודוס,צילום: אי.פי.איי

במאמצי הכיבוי משתתפים חמישה מסוקי כיבוי וקרוב למאתיים כבאים, בשעה שיחידות אחרות של שירות הכבאות היווני נלחמים בשריפות במקומות אחרים במדינה. צוות של כמה עשרות של לוחמי אש מסלובקיה הגיע לאי ופועל לסייע לצוותים המקומיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר