הרוסים הפציצו ערים באוקראינה, גנרל רוסי נהרג במתקפת הנגד

שישה אזרחים אוקראינים נהרגו בהפצצה הרוסית בקריבי ריה • 25 נפצעו, 19 מתוכם הובלו לבית חולים • סרגיי גוריאצ'ב, בכיר בצבא הרוסי, נהרג במתקפה אוקראינית על אחת המפקדות

בניין שהופצץ בקריבי ריה באוקראינה. צילום: רויטרס

הצבא הרוסי תקף באוקראינה במהלך הלילה (בין שני לשלישי) כמה אזורים ברחבי אוקראינה. בעיר קריבי ריה נהרגו שישה אזרחים כשטיל רוסי פגע בבניין מגורים בין חמש קומות בפאתי העיר. 25 בני אדם נפצעו ו-19 מתוכם אושפזו בבתי החולים בעיר.

אוקראינה, ההתקפות על חרסון | הרבנות הראשית לאוקראינה

פצועים והרוגים במתקפה רוסית על העיר האוקראינית, צילום: רויטרס

גם בערים אודסה ומיקולייב נשמעו במהלך הלילה פיצוצים לאחר שספינות של הצי הרוסי שיגרו טילים ארוכי טווח לעבר שטחה של אוקראינה. אזעקות נשמעו בכל רחבי המדינה ודווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו.

שישה אזרחים נהרגו במתקפה הרוסית על קריבי ריה,

בכיר בצבא הרוסי נהרג

משרד ההגנה הרוסי אישר הבוקר (שלישי) כי הגנרל סרגיי גוריאצ'ב נהרג בתקיפת טילים אוקראינית על מפקדה של הצבא הרוסי. גוריאצ'ב, בדרגה המקבילה לאלוף משנה, היה ראש מטה הארמייה ה-35 של צבא רוסיה והגיע מהכוחות המוטסים של הצבא הרוסי.

גוריאצ'ב הוא הגנרל החמישי בדרגה זו שנהרג מאז החלה הפלישה הרוסית לאוקראינה בפברואר של השנה שעברה. הוא הגנרל היחיד שנהרג מאז תחילת שנת 2023 ומותו מהווה מכה קשה לצבא הרוסי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר