פרטים חדשים בפרשת טביעת הסירה באגם מג'ורה שבאיטליה: העיתון האיטלקי "קוריירה דלה סרה" פרסם היום (חמישי) תחקיר מקיף, שבו נטען כי ייתכן שמטרת צוות אנשי הביון, לכאורה, שהורכב מסוכני מוסד ומסוכני שירות המודיעין האיטלקי, הייתה ריגול אחר אוליגרכים רוסים שקיימו קשרים עם איראן.
לפי העיתון, שמעלה הערכות שמבוססות על מידע נסיבתי ולא על עובדות שנחשפו, הסוכנים הגיעו בלבוש לא רשמי וביקרו באי באגם מג'ורה. אליהם התלוו קלאודיו קראמיטי, הרב-חובל של הסירה, שבכלל רשומה בסלובניה, ואשתו, דוברת רוסית. בעיתון העריכו כי הצטרפות האישה לכוח יכולה להצביע על מטרת המבצע.
העיתון דיווח כי הצוות כלל 21 סוכנים, שבהם שמונה ישראלים ו-13 איטלקים. הם נצפו אוכלים במסעדת "איל ורבאנו", הממוקמת על אי בתוך האגם, ולנו במלונות מפוארים בסמוך לשם.
בעיתון טענו כי נוכחות הסוכנים על הסירה הייתה או "טיול סיכום" כדי לחגוג את סופו של מבצע מודיעיני מוצלח, או למעשה חלק מהמבצע עצמו. עוד הזכירו בעיתון כי ייתכן שאוליגרכים רוסים ונציגים של חברות איראניות נפגשו לאחרונה באזור, על מנת לתאם רכישה של מל"טים מתוצרת איראן על ידי רוסיה.
האיטלקים טוענים כי הרוסים עושים שימוש בחשבונות בנק הממוקמים בשווייץ כדי להעביר כספים לחברות האיראניות, ובכך לעקוף את כל מנגנוני הסנקציות על שתי המדינות.
אתמול הגיע לישראל ארונו של הישראלי גמלאי המוסד שנספה באסון באיטליה. "המוסד איבד חבר יקר, עובד מסור ומקצועי שהקדיש את חייו לביטחון מדינת ישראל במשך עשרות שנים, גם לאחר פרישתו. המוסד כואב את האובדן ומשתתף בצער המשפחה, שאותה ימשיך ללוות ולחבק", נכתב בהודעה של משרד ראש הממשלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו