מדים עבור משתתפים בטקס. 34 שעות עבודה | צילום: GettyImages

בגדי המלך היהודיים: המשפחה היהודית שתלביש את צ'ארלס להכתרה

קשקט ושות', עסק משפחתי יהודי מלונדון, אחראי גם ליצירת 6,000 מדים עבור טקס ההכתרה • את העסק ייסד אלפרד קשקט, שתפר כובעי לבד לצאר ניקולאי השני, ועם עליית הבולשביקים נמלט ללונדון

בריטניה נערכת להכתרת המלך צ'ארלס השלישי, ומתברר כי לאירוע יש גם זווית יהודית: החברה שתופרת את הבגדים לטקס - כולל למלך עצמו - היא עסק של משפחה יהודית.

החברה "קשקט ושות'", הספקית העיקרית של המדים הטקסיים לצבא בריטניה, נוסדה בידי אלפרד קשקט, שהיה הכובען של הצאר ניקולאי השני ונמלט עם משפחתו עם עליית הבולשביקים לשלטון. אלפרד התחיל לעבוד כחייט בבית אופנה בשדרת סביל במרכז לונדון - מרכז של אופנה עילית לגברים.

העבודה במפעל, צילום: GettyImages

אחרי שהעסק פשט את הרגל, פתח אלפרד בית אופנה משלו. בנו ברנרד (87) המשיך את דרכו, ועד היום מגיע מדי פעם כדי לעבוד במפעל המשפחתי.

שרטוטי דגמים עבור הטקס, צילום: GettyImages

ראסל, נכדו של אלפרד, מנהל את המפעל, שנמצא בטוטנהאם, והוא האיש שייצר את המדים שלבש הנסיך ויליאם בחתונתו. עם זאת, הוא אינו בוחל בשום עבודה.

נתן קשקט (בחליפה) משוחח עם טימי הא מוויטנאם, אחד החייטים הוותיקים בעסק, צילום: GettyImages

"אבא הוא הסמכות האחרונה, אבל ידו בכל", אומר בנו של ראסל, נתן. "אם צריך להעביר סחבה על הרצפה, הוא יעשה זאת. אם חסר אחד החותכים, הוא יעשה את עבודתו. כולנו מאמינים שכמשפחה עלינו לשמוח לעשות כל עבודה במפעל".

תג עדכני מותקן על שרוול המדים, צילום: GettyImages

לקראת ההכתרה תופרים במפעל את בגדי המלך, שעיצובם נשמר בסוד, ועוד 6,000 מדים עבור משתתפי הטקס.

גזירת הסמל עם ראשי התיבות של Charles Rex III (המלך צ'ארלס השלישי), צילום: GettyImages

כל סט של מדים מכיל 23 אלמנטים אישיים, ומצריך 34 שעות של עבודה וקישוט.

יריעות בד, שישמשו לתפירת המדים, צילום: GettyImages

כל חלק מגוהץ עד 60 פעמים ויש טופס ביקורת עם 40 סעיפים שיש לאשר לפני שהבגד מקבל אישור לצאת מהמפעל.

תהליך הכנת הכפתורים למדים, צילום: GettyImages

דרך אגב, חברת קשקט מחזיקה גם בחברת פירמין ובניו, שמספקת את פריטי המתכת - מכפתורים ועד קסדות. מדובר באחת החברות הוותיקות בבריטניה: היא נוסדה ב־1655, בימי אוליבר קרומוול, ושירתה אחר חזרת המלוכה כל מונארך בריטי. ביום רביעי יוקרן ב־BBC סרט תיעודי על המשפחה.

העמוד הראשון של סדר התפילה לכבוד המלך והמלכה, צילום: הרב הראשי לבריטניה

בתוך כך, הרב הראשי לבריטניה הוציא סדר תפילה מיוחד לשבת הקרובה. הסידור כולל מזמורים ובקשות למען המלך והמלכה, ונחתם בהמנון בריטניה בעברית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...