חשד להריגה ולרשלנות: איטליה פתחה היום (שני) בחקירת אסון הרכבל שהביא למותם של 14 בני אדם לאחר שהקרון התרסק מגובה של 20 מטר על צלע ההר מוטרון בצפון המדינה.
13 נוסעים מצאו את מותם באסון, ביניהם ילד בן שנתיים. שני ילדים אחרים, בני תשע וחמש, פונו על ידי מסוק לבית החולים. בן התשע נפטר שם מפצעיו. משרד החוץ מסר כי בין המתים היו חמישה ישראלים.
התובע במילאנו אמר שהוא פתח בחקירה בחשד להריגה ולרשלנות. החוקרים אמרו שהם השיגו ראיות בכל הנוגע לתחזוקת הרכבל. על פי דיווח באיטליה, פרקליט של החברה אמר כי התחזוקה והבדיקות נעשו באופן קבוע. הוא הוסיף כי הכבל לא היה אמור להתחלף עד שנת 2029. התובע מסר לתקשורת כי הכל ייבחן בימים הקרובים וייערכו בדיקות טכניות.
בשיחה עם "ישראל היום" אמר שגריר ישראל באיטליה, דרור אידר: "אתמול דיברתי עם נשיא מחוז פיימונטה אלברטו צ'יריו. שאלתי אותו מה הם יודעים על האסון. הוא אמר שהממצאים הראשוניים מצביעים על כך שהכבל נקרע במהלך הנסיעה והייתה תקלה בבלם היד, מדובר בממצאים ראשוניים בלבד והמקרה נמצא בחקירה. בהמשך נצטרך לטפל גם בארונות ובסידורי הקבורה ושוב, אנחנו מתפללים עבור איתן הקטן שיצליח להתגבר על הפציעה הקשה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו