"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
חומות של זכוכית: ונציה מתגוננת מפני עליית מפלס הים
הרשויות בעיר ההיסטורית הציבו חומות מנת להגן על כנסיית סן מרקו האייקונית • מי הים העולים גרמו לשחיקה בבסיס המבנה ובעיר חוששים מפני נזק לאתרי המורשת
חומות ההגנה בכנסיית סן מרקו בוונציה| צילום: איי.פי

חומות של זכוכית: ונציה מתגוננת מפני עליית מפלס הים

הרשויות בעיר ההיסטורית הציבו חומות מנת להגן על כנסיית סן מרקו האייקונית • מי הים העולים גרמו לשחיקה בבסיס המבנה ובעיר חוששים מפני נזק לאתרי המורשת

,עודכן
0השמעה

הרשויות בעיר ונציה באיטליה הציבו חומות זכוכית סביב בזיליקת סן מרקו במרכזה של העיר ההיסטורית, אחת משכיות החמדה של תקופת הרנסנס ואתר מורשת ראשון במעלה בארץ המגף.

ההחלטה להציב את גדרות המתכת והזכוכית העבות התקבלה לאחר שכבר כמה חורפים מי הים עולים ומציפים את בסיס הכנסייה האייקונית, כשהמלח וחומרים מזהמים במי הים שוחקים את מבנה הקתדרלה, העשויה לבנים וחימר ואת בסיסי השיש של העמודים.

הצפות בכיכר סן מרקו בוונציה // צילום: רויטרס

"אפילו אחרי שהם מתאדים, המים משאירים גבישי מלח ששוחקים את השיש בבסיס העמודים ואת הפסיפס על המרצפות", סיפר הארכיטקט וראש מערך השימור של הכנסייה, מריו פיאנה. המומחה טען כי החומות שהותקנו יכולות להרחיק עלייה של יותר ממטר במפלס מי הים, המקיף את העיר והעלות האייקוניות שלה ויכולות לעמוד בעוצמה האדירה של המים.

"בואו נקווה שמעתה והלאה לא יהיו יותר פרצים גדולים של מים שיגיעו לבסיסה של הכנסייה ויגרמו שם נזקים", אמר המומחה לכלי התקשורת במהלך סיור שערכו הרשויות לעיתונאים במקום. העיר ונציה, שבנויה על ערמות בולי עץ שנערמו על לגונות בים האדריאטי לפני כ-1,600 שנים, התמודדה עם שיטפונות קשים במשך כל ההיסטוריה שלה. אך כעת, כשמפלס מי הים עולה בשל ההתחממות הגלובלית, רשויות העיר נערכות למאבק קשה בהרבה להגן על האתרים ההיסטוריים בעיר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו