"יום נורא": באיטליה זוכרים את הפיגוע נגד הקהילה היהודית של רומא

טקס הכנסת ספר תורה התקיים בבית הכנסת, שבו נהרג ילד יהודי במתקפת טרור פלשתינית בשנות השמונים • ראש ממשלת איטליה המיועדת, ג'ורג'יה מלוני, התייחסה לאירוע ואמרה כי על ארצה "לחפש את האמת"

"להיאבק באנטישמיות". ג'ורג'יה מלוני, צילום: אי.אף.פי

הקהילה היהודית ברומא קיימה היום (ראשון) במעמד נשיא איטליה, סרג׳יו מטארלה, ושגרירה החדש של ישראל לאיטליה, אלון בר, טקס להכנסת ספר תורה לציון 40 שנה לפיגוע הטרור הפלשתיני בבית הכנסת ברומא.

בפיגוע, שבוצע ביום שמחת תורה, נרצח הילד בן השנתיים סטפנו גיא טאשה ונפצעו עשרות מתפללים. חוליית מחבלים פלשתינית פתחה באש והשליכה רימונים על המתפללים בצאתם מתפילת החג. בטקס המרגש השתתפו בני משפחתו של הקורבן, פצועי הפיגוע וכן נציגים רבים מהקהילה היהודית, נשיא מחוז לאציו זינגרטי, ראש עיריית רומא גוולטיירי ורבים אחרים.

ראש הממשלה המיועדת של איטליה, ג׳יורג׳יה מלוני, אמרה בהתייחסה לפיגוע בבית הכנסת, שמדובר ב״יום נורא ובלתי נשכח, כאב שאנחנו נושאים עמנו כי סטפאנו יכול היה להיות אחיין, בן או אח של כל אחד מאיתנו. ״מחוייבותנו היא לא לשכוח, אך גם לחפש את האמת״, הדגישה מלוני בהתייחסה לשאלות הרבות על כשלי הביטחון של המשטרה וזרועות הביון האיטלקיות שהיו מודעות לכוונת הפלשתינים לבצע טרור באיטליה ונמנעו מלאבטח את בית הכנסת וכן בנוגע להסכם שהיה ככל הנראה קיים בין ממשלת השמאל דאז לארגוני הטרור הפלשתינים שאפשר לאלה לפעול באופן חופשי נגד מטרות יהודיות על אדמת איטליה. ועדת חקירה פרלמנטרית, שהוקמה לאחרונה, אמורה לבדוק את התנהלותן אז של הרשויות האיטלקיות.

שגריר ישראל באיטליה אלון בר ונכבדים אחרים בטקס הזיכרון למתקפת הטרור בבית הכנסת ברומא,

נשיאת הקהילה היהודית ברומא רות דורגלו הדגישה בדברים שנשאה באירוע, שכיום האנטישמיות מתבטאת בשנאה נגד מדינת ישראל. השגריר בר אמר: ״40 שנה חלפו מאז הפיגוע ברומא, ועדיין מורגשים היטב פצעי הפיגוע שצרב את מרקם החיים של הקהילה היהודית באיטליה. הנוכחות של הנשיא מטארלה באירוע היום מקבלת משנה תוקף, בשל הרלוונטיות של האירוע גם לימינו״.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר