מכה לרוסים: צבא אוקראינה פרץ לעומק עשרות קילומטרים בחרקיב

מראות שטרם נראו במהלך המלחמה נרשמו בגזרה הצפונית, כשעשרות חיילים רוסים נכנעו וכפרים שלמים נפלו בידי האוקראינים • במערב העריכו שהפריצה הושגה בשל דלילות הכוחות הרוסיים באזור, והיעדר עתודות תגבורת בשל הקרבות בדרום המדינה

חייל אוקראיני מניף דגל בכניסה לעיר בלאקליה

תקדים מסתמן במלחמה המתמשכת באוקראינה: צבא אוקראינה הצליח לפרוץ לעומק קווי ההגנה הרוסיים בחזית איזיום בצפון-מזרח המדינה, במתקפת נגד שהפתיעה את הצבא הרוסי והביאה למראות שטרם נרשמו במהלך הפלישה הרוסית למדינה. כמו כן, האוקראינים מדווחים על שחרור של 20 נקודות יישוב בחרקיב. 

המכון לחקר המלחמה בוושינגטון פרסם הבוקר (חמישי) דו"ח יומי ובו נטען כי צבא אוקראינה הצליח להתקדם לעומק של 20 קילומטרים לתוך דווי ההגנה הרוסיים, לאחר שבועות של לחימה סטטית ותמועה מעטה ברוב חלקי החזית. על פי הנטען בדו"ח, ההתקדמות לוותה בקריסה של חלק ממערך ההגנה הרוסי וציוד רב ועמדו תשלמות ננטשו על ידי הצבא הרוסי הנסוג.

צבא אוקראינה מתקדם במחוז חרקיב

עוד נטען כי עלה בידי האוקראינים לשחרר 400 קילומטרים מרובעים של שטח אוקראיני שנכבש בחודשים הראשונים של הפלישה הרוסית למדינה. הדו"ח ציטט מקורות רוסיים שטענו כי צבא רוסיה החל לנסות ולהזרים תגבורת לאזור, אך עתודת הכוחות שלו נשחקה באופן קשה לאחר שכוחות רבים הועברו לחזית הלחימה הדרומית ובאזורים גדולים של החזית נוצרו "חורים" ללא עתודות סיוע.

הפריצה האוקראינית הראשונית התרחשה סמוך לעיר באלקליה, ששוחררה בחלקה על ידי הצבא האוקראיני. על פי דיווחים שונים, צבא אוקראינה התקדם צפון מזרחה לעבר העיר קופיאנסק ודרומה לכיוון העיר איזיום, כשהוא מאיים לקטוע את אחד מצירי התנועה החשובים ביותר עבור צבא רוסיה במזרח המדינה.

ארטילריה אוקראינית במחוז חרקיב,

על  פי דיווחים בכלי התקשורת באוקראינה, צבא אוקראינה עשה שימוש בכוח שריון בסדר גודל של חטיבה, פעולה שהתאפשרה בשל ירידה משמעותית בפעילות האווירית הרוסית באזור ומחסור ברחפני תצפית שיוכלו לכוון פגיעה ארטילרית נגד כוח שריון גדול.

תיעוד מחזית הלחימה הראה עשרות חיילים רוסים נכנעים, בהם אלוף משנה רוסי שכותר יחד עם הכוח שלו סמוך לעיר בלאקליה. בנוסף, תיעוד רב של תותחים מדגמים שונים, טנקים, נגמ"שים ועמדות שלמות של צבא רוסיה שנפלו בידי האוקראינים פורסמו ברשתות החברתיות. תיעוד שצילמו חיילים אוקראינים מראה הורדה של דגל ברית המועצות שהניף צבא רוסיה על מבנה באחד הכפרים בשטח ששוחרר.

סגן אלוף רוסי נשבה על ידי צבא אוקראינה במהלך הלחימה בחרקיב

בתוך כך, האוקראינים ממשיכים בהפצצת תשתיות בשטח הכבוש על ידי רוסיה, לצד פעילות פרטיזנית מוגברת, שמטרתה לחבל במערך הלוגיסטי הרוסי ולגרום לתוהו ובוהו. במהלך הלילה התרחשה סדרה של פיצוצים בתחנת כוח בעיר בלוגרוד שבדרום רוסיה, שגרמו להפסקת חשמל במחצית מהעיר. בנוסף הפציץ צבא אוקראינה גשר סירות שבנה צבא רוסיה על נהר דנייפר, ותיעוד שפורסם הראה כי כוחות של צבא רוסיה עברו על הגשר בשעה שהופצץ ונפגעו.

גם בגזרתהסיוע הבינלאומי נרשמו חדשות טובות עבור קייב הבוקר כשגורמים בממשל האמריקני אמרו לסוכנותהידיעות "רויטרס" כי מזכיר המדינה בלינקן צפוי להודיע בקרוב על סיוע צבאי נוסף לאוקראינה על סך שני מיליארד דולרים. על פי המקורות, הסיוע נועד גם עבור מדינות אחרות שנמצאות תחת איום מצבאי רוסי ונועד להתעצמות ביטחונית לטווח הארוך. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר