כלי תקשורת ברוסיה דיווחו היום (חמישי) על מותו של רביל מגנוב, יו"ר חבר המנהלים של ענקית הנפט הרוסית "לוקויל", המחזיקה במונופול על שוק הנפט הגולמי במדינה.
מגנוב הובהל לבית החולים מסיבה לא ידועה ועל פי דיווחים בכלי תקשורת שונים במדינה, הוא נפל מחלון הקומה השישית. דיווחים שהופצו ברשת רמזו כי האיש בחר לשים קץ לחייו.
מגנוב, בן 67, החל לעבוד בחברה בשנת 1993 והיה ממיסדיו של תאגיד הענק שהוא כיום החברה השנייה בגודלה ברוסיה. הוא נחשב מקורב לנשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, וצולם בחברתו בכמה הזדמנויות שונות.
מדובר במקרה ה-20 בשנה החולפת של בכיר בכלכלה, פוליטיקה או מערכת הביטחון הרוסית שמוצא את מתו בנסיבות מיסתוריות, ללא הסבר מספק מצד הרשוית במדינה. התנקשויות המסוות כהתאבדות או מוות טבעי היו בעבר חלק בלתי נפרד מהנוף הפוליטי ברוסיה ושימשו את השלטונות על מנת לפגוע במבקרים או על ידי אוליגרכים וראשי ארגוני פשע.
מגנוב הוא הבכיר השישי בתחום האנרגיה הרוסי שמצא את מותו מאז פרוץ המלחמה והחלת הסנקציות. בתחילת יולי נמצא ירוי בראשו יורי וורונוב, מנכ"ל של חברת מטענים, שעבדה עם "גזפרום"; בחורף נמצאה בכפר ליד סנט פטרבורג גופתו של לאוניד שולמן, ראש שירות התעבורה ב"גזפרופ אינווסט", וזמן קצר אחר כך - גם גופתו של עובד בכיר ב"גזפרום", אלכסנדר טיוליאקוב. באפריל נמצאו בדירתם במוסקבה גופות של ולדיסלב אבייב, לשעבר סגן נשיא גזפרומבנק, ושל אשתו ובתו; ובספרד נמצאו מתים בכיר לשעבר ביצרנית הגז "נובאטק" סרגיי פרוטסניה, אשתו ובתו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו