"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אסון אקלימי: שריפות ענק ברחבי אגן הים התיכון - מאות מתים מגל החום
טייס מסוק כיבוי נהרג בשרפת ענק בספרד • עשרות אלפים פונו מתיהם בפורטוגל ובצרפת בשל דליקות חורש אדירות • גל חום חריג הורגש גם בבריטניה
שריפת ענק בצרפת | צילום: איי.אף.פי

אסון אקלימי: שריפות ענק ברחבי אגן הים התיכון - מאות מתים מגל החום

טייס מסוק כיבוי נהרג בשרפת ענק בספרד • עשרות אלפים פונו מתיהם בפורטוגל ובצרפת בשל דליקות חורש אדירות • גל חום חריג הורגש גם בבריטניה

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אירופה בלהבות: גל חום אדיר פוקד את מערב היבשת ובספרד נרשמו יותר מ-360 מתים בשל השפעות מזג האוויר החם. בפורטוגל נמדדה טמפרטורת שיא של 47 מעלות ובבריטניה נרשמו שיאים של קרוב ל-40.

בנוסף, גל החום האדיר הצית סדרה של שריפות חורש חסרות תקדים ברחבי אגן הים התיכון. בצרפת פונו 12 אלף בני אדם מבתיהם כשגל שרפות כילה יערות אורן מדרום לעיר בורדו בדרום מערב המדינה. 3,000 כבאים גויסו מרחבי צרפת על מנת להילחם בלהבות, שכר כילו 10,000 אקרים של חורש טבעי, כפרים ועיירות בחבל הז'ירונד.

"הכל נעלם בשניות. השריפה הייתה עצומה ובכלל לא הבנו מאיזה כיוון היא מגיעה" מאנון ז'קואר, בת 27 המתגוררת בחבל הז'ירונד סיפרה לרשות השידור הבריטית. כעת היא שוהה במקלט ציבורי לפליטי השריפה, ממתינה עד שיהיה בטוח לחזור לביתה.

בפורטוגל נהרג טייס של מטוס כיבוי בסדרה של דליקות יער במערב המדינה לאחר שטמפרטורות הגיעו לשיא של 47 מעלות והפכו את היערות ליבשים במיוחד. דליקות פרצו גם סמוך לעיר פורטו, בצפון המדינה שם נשרפו 300,000 דונמים של חורש ואדמה חקלאית. מדובר בשריפה החמורה ביותר במדינה מאז שנת 2017.

חלקים אחרים של הים התיכון הושפעו מל החום האדיר אף הם. באיטליה הכריזה הממשלה על מצב חירום בעמק הפו הסובל מבצורת קשה - הנהר הארוך ביותר במדינה הפך לזרם דקיק בחלק מהמקומות.

מטוס חולף מעל שריפות ענק בספרד, צילום: אי.פי.איי

ביוון, כבאים מתמודדים עם שריפות באזור פריזה, כ-50 ק"מ דרומית-מזרחית לאתונה, וליד רתימנו, בחוף הצפוני של כרתים. שבעה כפרים פונו ליד העיר ואלפים מיושביהם הועברו למקלטים זמניים ברחבי האזור.

בצפון מרוקו, נאלצו לפנות כמה כפרים בזמן שריפות שטפו את מחוזות לאראך, אואזאן, טאזה וטטואן. כפר אחד נהרס כליל באזור קסאר אל כביר ולפחות אדם אחד מת בשריפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...