"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
במהלך תפילת השבת: לפחות 11 הרוגים בטבח בבית כנסת בעיר פיטסבורג
אדם חמוש נכנס לבית הכנסת "עץ חיים" ופתח בירי לכל עבר • שוטרים שהגיעו לזירת האירוע ניהלו עם החשוד קרב יריות ובסופו הוא נעצר • על פי דיווחים שונים, היורה צעק בזמן שהתבצר במקום: "כל היהודים חייבים למות" • טראמפ: "הרוצח המטורף צריך לשלם מחיר כבד"
גופה מחוץ לבית הכנסת // צילום: אי.פי // גופה מחוץ לבית הכנסת // צילום: אי.פי

במהלך תפילת השבת: לפחות 11 הרוגים בטבח בבית כנסת בעיר פיטסבורג

אדם חמוש נכנס לבית הכנסת "עץ חיים" ופתח בירי לכל עבר • שוטרים שהגיעו לזירת האירוע ניהלו עם החשוד קרב יריות ובסופו הוא נעצר • על פי דיווחים שונים, היורה צעק בזמן שהתבצר במקום: "כל היהודים חייבים למות" • טראמפ: "הרוצח המטורף צריך לשלם מחיר כבד"

כתבי היום
, עודכן

מסע ירי מחריד אירע היום (שבת) בארצות הברית בבית הכנסת הקונסרבטיבי "עץ החיים" בפנסילבניה. על פי הדיווחים במדינה, ישנם לפחות 11 הרוגים באירוע. על פי הידוע, אדם חמוש נכנס למקום והחל לירות לכל עבר. כוחות המשטרה והחירום שהגיעו למקום האירוע בעיר פיטסבורג פתחו באש לעבר היורה שהגיב בירי חי מהקומה השלישית בה התבצר. בתום קרב יריות עם כוחות הביטחון הוא נעצר.

לפי חלק מהדיווחים, כמה מהשוטרים שנכנסו לקרב יריות במקום נהרגו מהירי בפיטסבורג. השוטרים ביקשו מתושבי האזור להישאר בבתיהם ולנעול את הדלתות. עוד דווח כי היורה מתואר כאדם בהיר בעל זקן בשם רוברט בווארס, בן 46. לפי עדי ראייה, היורה צעק "כל היהודים צריכים למות".

בית הכנסת "עץ החיים" בו אירע מסע הירי

הפרסום של החשוד ברצח // צילום: מתוך טוויטר

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס לטבח ואמר כי על המדינה להקשיח את חוקי עונש המוות על עבירות מסוג זה. "למה שקרה היום אין קשר למדיניות הנשק שלנו. אם היתה אבטחה בתוך בית הכנסת, זה לא היה נגמר ככה. מי שעושה דבר כזה צריך לשלם את המחיר המקסימלי".

הטבח אירע בשכונת היהודים של העיר

הטבח הנוראי התרחש בשכונת "סקוורל היל" בעיר. מדובר בשכונה יהודית בעיקרה, מתוך קהילה של כ-60 אלף יהודים בפיטסבורג כולה. מדובר בשכונה יהודית חמה, מגובשת למדי ותומכת בישראל.

מרבית אנשיה הגיעו ממזרח אירופה לשכונה שהפכה מאז תחילת המאה הקודמת למרכז התרבות היהודית בעיר. בית הכנסת הקונסרווטיבי "עץ החיים" נמצא בלב השכונה ומגיעים אליו מתפללים רבים, במקרה זה יועדו לאירוע ברית המילה בבית התפילה.

השוטרים ניהלו קרב יריות עם הרוצח // צילום: אי.פי

אנשי הקהילה ההמומים // צילום: אי.אף.פי

יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק (בוז'י) הרצוג, אמר בתגובה לאירוע הירי: "טבח נורא בעת תפילת שבת בבית הכנסת 'עץ החיים' בפיטסבורג. אנו בסוכנות היהודית כואבים ודואבים את האסון של הקהילה היהודית החמה של פיטסבורג. הסוכנות היהודית נכונה לסייע בכל דרך לקהילה היהודית בפיטסבורג ומביעה את צערה העמוק על אבדן החיים והפגיעה בפצועים״.

הצוותים הרפואיים טיפלו בפצועים רבים שנפגעו באורח קשה // צילום: אי.אף.פי

זירת האירוע // צילום: אי.פי

ג'ף פינקלשטיין, מנכ"ל הפדרציה היהודית בפיטסבורג, בראיו ל-CNN: "הייתי בישראל אתמול וחזרתי לעיר אתמול אחה"צ. הייתי בג'ט לג, וכששמעתי את זה חשבתי עצוב ומודאג כל כך. אני מניח שבשעה כזו בבוקר בין 50-60 בני אדם בבית הכנסת. אני לא חבר בבית הכנסת, אז אני לא יודע על סידורי האבטחה שלהם".

השתתפו בהכנת הידיעה: אלי לאון, סוכנויות הידיעות, חנן גרינווד, דן לביא

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...