נשים בגונדר שבצפון אתיופיה | צילום: משה שי

לאחר שנה וחצי של מלחמה: סיוע ישראלי יגיע לאתיופיה

ח"כ יברקן ל"ישראל היום": "זהו מעשה הומניטרי מתחייב, בדיוק כשם שישראל עזרה לאוקראינה"

שנה וחצי לאחר פרוץ המלחמה באתיופיה, משלחת סיוע ישראלית ראשונה תצא מחר (שני) למדינה.

את המשלחת יזם וארגן ח"כ גדי יברקן מהליכוד, והיא תכלול שני חברי כנסת נוספים מהקואליציה: אמילי מואטי ממפלגת העבודה וולדימיר בליאק ממפלגת יש עתיד.

13 חברי המשלחת הנוספים הם בכירים במערכת הבריאות הישראלית וכוללים את פרופ' אלחנן בר און, פרופ' טאריף באדר, פרופ' חנוך קשתן, ד"ר אבינועם פירוגובסקי, ד"ר אבי יצחק ונוספים. מטרתו העיקרית של הצוות היא לבחון את הצרכים הרפואיים באתיופיה, והוא צפוי לשוב ארצה ביום חמישי הקרוב, ערב חג הפסח.

"חובה הומניטרית": ח"כ גדי יברקן, צילום: אורן בן חקון

בהתאם לממצאים, צפויות לצאת בהמשך משלחות נוספות ויסוכם על שיתופי פעולה קבועים בין בתי חולים בישראל ובאתיופיה. חברי המשלחת יבצעו טיפולים רפואיים דחופים, ובכלל זה ניתוחים, אך עיקר הביקור יכלול סיורים בבתי חולים, וכן מפגשים עם צמרת אדיס אבבה, בין היתר עם שר הבריאות, סגן ראש הממשלה ושר החוץ.

ח"כ יברקן אמר ל"ישראל היום" כי "הקשרים של ישראל עם אתיופיה חשובים מאוד. כשם שישראל מגישה סיוע לנפגעי המלחמה באוקראינה, מתבקש שנסייע גם לאתיופיה. זוהי לא נקיטת עמדה פוליטית אלא מעשה הומניטרי מתחייב, לנוכח מלחמה שגבתה את חייהם של 600 אלף בני אדם והפכה מיליוני אנשים לפליטים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...