"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תביעת ההטרדה המינית של אשלי ג'אד נגד הארווי ויינשטיין נדחתה

בית המשפט שלל את סעיף ההטרדה המינית בתביעה שמנהלת השחקנית אשלי ג'אד נגד המפיק ההוליוודי • ג'אד תוכל לתבוע את ויינשטיין בגין הוצאת דיבה

,עודכן
צילום: אי.פי // התביעה נדחתה. המפיק הארווי ויינשטיין

בית המשפט שלל הלילה (חמישי) את סעיף ההטרדה המינית בתביעה האזרחית שמנהלתהשחקנית אשלי ג'אדנגד המפיק ההוליוודי הארווי ויינשטיין. השופט הפדרלי בלוס אנג'לס דחה את התביעה, בטענה שהיחסים בין המפיק לבין השחקנית התקיימו לפני שינוי חוק ההטרדה המינית האמריקני, כך שהחוק אינו חל עליהם.

לפי הדיווחים בארה"ב,חוק ההטרדה המיניתשונה בארה"ב בשנת 2018, וכעת הוא מכסה יחסים כאלה, אבל השופט פסק כי לא ניתן להחיל את החוק רטרואקטיבית, ולכן פסל אתהתביעה.

עם זאת, השופט אפשר לג'אד לתבוע את ויינשטיין בגין הוצאת דיבה. השחקנית טוענת כי המפיק החל להשמיץ אותה ומנע את ליהוקה לסרטי "שר הטבעות" ב-1998, לאחר שדחתה את ניסיונותיו לקיים איתה יחסי מין.

בראיון לרשת אן-בי-סי שיחזרה ג'אד כיצד ויינשטיין הזמין אותה לפגישה עמו בשנת 1997, כשהצטלמה לסרט "חתום בנשיקה" בהפקתו. היא סיפרה כי הזמין אותה לארוחת בוקר, אבל כשבאה לחדרו במלון הוא ביקש ממנה לעסות אותו ולצפות בו מתקלח.

בראיון ל"ניו יורק טיימס" הוסיפה ג'אד פרטים על מה שקרה לכאורהבינה לבין ויינשטייןבאותו מלון לפני 20 שנה. לדבריה, כשעלתה למלון, ויינשטיין חיכה לה בחלוק רחצה והציע לה עיסוי. "חשבתי לעצמי איך אני יוצאת מהחדר כמה שיותר מהר ובלי לשרוף את הקשר עם הארווי ויינשטיין?" סיפרה. "חזרתי ואמרתי לו 'לא' בכל מיני צורות, ותמיד הוא השיב בהצעה אחרת", אמרה ג'אד והוסיפה כי הרגישה "כלואה" ו"אחוזת פאניקה".

נגד ויינשטיין מתנהל במקביל משפט בניו יורק בגיןאונס ומעשים מגונים. חקירות פליליות נוספות מתנהלות נגדו גם בקליפוניה, לונדון, פריז ורומא לאחר שיותר מ-70 נשים האשימו אותו בתקיפות מיניות.

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר