"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"תראי אהובה, המאפיה הורגת מלשינים"

במהלך משפטו של ברון הסמים המקסיקני אל-צ'אפו נחשפו המסרונים המאיימים ששלח לפילגשו • העידה: "הוא אמר לי שכל מי שיבגוד בו ימות - גם בני משפחה"

,עודכן
אל צ'אפו // צילום: רויטרס

הפילגש של ברון הסמים המקסיקניחואקין גוזמן("אל-צ'אפו") העידה במשפטו וחשפה מסרונים שהוא שלח לך במהלך מערכת היחסים ביניהם: "תראי אהובה, המאפיה הורגת אנשים שלא משלמים או כאלה שמלשינים. אבל לא אם תהיי רצינית".

לוצרו סנצ'ז (29) הכירה את גוזמן בשנת 2011. היא החלה לעבוד בקרטל הסמיםובמקביל התפתח רומן בין השניים. תחילה, היא נשלחה לחפש עבור הארגון מריחואנה איכותית ובהמשך עברה לעסוק בהלבנת כספים.

על היחסים עם הברון סיפרה שהרגישה מאוימת ופחדה שיפגע בה. בין היתר סיפרה כי שומרי הראש שלו נהגו לכסות את עיניה ולקחת לה את הטלפון הסלולרי לפני כל פגישה ביניהם. עם זאת, בהודעות שנחשפו היא משתפכת ומספרת על אהבתה אליו.

במהלך עדותה היא שחזרה מקרה בו מזכירתו הפריעה להם בעת שאכלו, כדי לעדכן את הברון שחברו 'טיו וירגו', נהרג. לדבריה, היא הבינה מתגובתו שהוא עומד מאחורי הרצח. "אל-צ'אפו הסתובב לאט ואמר שמעכשיו – כל מי שיבגוד בו, ימות", היא סיפרה, "גם נשים ובני משפחה".

סנצ'ז, שהייתה חברה בקונגרס המקומי ונאלצה לעזוב את התפקיד לאחר שיחסיה עם גוזמן נחשפו, סיפרה על תקופת הקשר עמו: "פחדתי, הרגשתי שמערכת היחסים הזו לעולם לא תסתיים".

נזכיר כי ברון הסמים המקסיקני נעצר ב-2016 והתובעים בארה"ב האשימו את ראש הקרטל ב-17 סעיפים שונים של הקשורים להנהגתו של ארגון הפשע ב-20 השנים האחרונות. בין היתר הוא מואשם בהברחת קוקאין, הירואין, קריסטל מת' ומריחואנה. בנוסף הוא מואשם בקשירת קשר לכמהמקרי רצחעל גורמים "שהיוו איום" לקרטל סינלואה.

עם זאת, שישה מהסעיפים הקשורים לסחר בסמים הושמטו מכתב התביעה במטרה להגדיל את איכותו של התיק. הרשויות בארה"ב טוענות שתחת הנהגתו של אל צ'אפו, הקרטל הכניס כ-14 מיליארד דולרים. התובעים עד כה לא הצליחו לחלט אפילו דולר אחד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר