Loading...

מחנה פליטים מאולתר במעבר הגבול בין אוקראינה לפולין //צילום אבי כהן, שליח "ישראל היום" לפולין

תשושים ורעבים: מאות ישראלים הגיעו לגבול עם פולין, רק מעטים חצו אותו

עשרות אלפי אוקראינים וישראלים ממשיכים לחצות את הגבול בתקווה להגיע למקום מבטחים • חלק מהגברים נאלצים לחזור על עקבותיהם בשל הנחיית הנשיא זלנסקי להתגייס למלחמה: "הורידו אותי מהאוטובוס ונאלצתי ללכת עשרות ק"מ ברגל", מספר ישראלי שניסה לחצות

עשרות אלפי תושבים מאוקראינה, וביניהם גם ישראלים, עמדו בתור הבלתי נגמר סמוך למעבר הגבול שייני ליד הכפר מדיקה, בניסיון להימלט מהכוחות הרוסיים שפלשו לאוקראינה. חלקם עם תיקים ומזוודות, חלקם עם ילדים.

נחום חצה לפולין%2C אך חזר לאודסה למשפחתו שנתקעה שם צילום%3A אבי כהן%2C שליח "ישראל היום" בגבול אוקראינה-פולין

בינתיים הישראלים "מטפטפים" לשטח פולין, כאשר אתמול (שבת) הצליחו לחצות בין עשרה לעשרים ישראלים מאושרים שאפילו לא נזקקו לסיוע, העיקר שהצליחו לחצות את הגבול. הם עברו לצד הפולני כשהם תשושים לאחר עשרות שעות של המתנה.

ממתינים לעבור לפולין, צילום: אבי כהן

 

"הורידו אותי מהאוטובוס ונאלצתי ללכת עשרות ק"מ ברגל"

אליה אבטח, תושב חיפה הלומד רפואה באוקראינה, התעורר בחמישי בבוקר מרעש הפיצוצים ומאז הוא נמצא בדרכים. בתחילה הוא נסע באוטובוס לכיוון הגבול עם פולין, אבל כשהבין שמאפשרים רק לנשים ולילדים לצאת מאוקראינה, הוא צעד כיומיים עד שהגיע למעבר הגבול, שם פגש את אריאל קזניץ מנהל המשלחת של פספורטכארד, שדאג לו למזון וכעת הוא מנסה לסייע לו להגיע לגרמניה, שם נמצאת חברתו.

הורד מהאוטובוס, אליה, צילום: אבי כהן

 

״אחרי ששמעתי את ההפצצות קמתי בבהלה והבנתי שהחלה מלחמה. בתחילה אמרו לנו לחכות בחדרים, אבל אני החלטתי לצאת מאוקראינה״, סיפר אליה לישראל היום והוסיף: ״נסעתי באוטובוס עד שהורידו אותי ומשם המשכתי עשרות קילומטר בדרך. בשלב מסוים גם עזרתי לשוטרים כדי שיאפשרו לי לצאת מאוקראינה, הלכתי רק עם הבגדים שעל גופי ובקושי אכלתי עד שהגעתי שסופסוף יצאתי מאוקראינה. עכשיו אני מקווה להגיע לחברה שלי בגרמניה".

האנשים שחוצים את הגבול - רעבים ועייפים, ומלווים אותם לתחנה היסעים מרכזית, משם הם ימשיכו את המסע הביתה לישראל. עם הגעת משלחת החילוץ של פספורטכארד שיצאה אתמול בלילה בטיסה לגבול אוקראינה-פולין, סמוך לכפר מדיקה, נודע כי רק מעטים מהישראלים הצליחו לעבור את הגבול, תמוך מאות ישראלים שממתינים בתורים הארוכים שמשתרכים באזור.

עומס במעברים, צילום: אבי כהן

משרד החוץ הנחה את המחלצים לעזור בחלוקת מזון ושתייה וכן להסיע את האנשים למקומות לינה אפשריים. זאת לאחר שהצד האוקראיני עיכב את אלו שרוצים לעבור, חלקם נשים, ילדים וקשישים. הסיבה לעיכוב: נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי אסר על גברים מגיל 18 עד 60 לצאת מהמדינה. לפיכך, נאלצו גברים אוקראינים לעזוב את מעבר הגבול ולחזור על עקבותיהם כדי להילחם נגד הכוחות הרוסיים.

מעבר הגבול שייני, צילום: אבי כהן

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...