"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סין: המחוז בו התפרצה הקורונה מתחיל לחזור לשגרה
מיליוני בני אדם חזרו היום למקום עבודתם במחוז חוביי לאחר יותר מחודשיים של סגר מוחלט • הרשויות החלו בהדרגה לצמצם את מגבלות התנועה
עובדים שבים למפעלים הסין // צילום: איי.פי // עובדים שבים למפעלים הסין // צילום: איי.פי

סין: המחוז בו התפרצה הקורונה מתחיל לחזור לשגרה

מיליוני בני אדם חזרו היום למקום עבודתם במחוז חוביי לאחר יותר מחודשיים של סגר מוחלט • הרשויות החלו בהדרגה לצמצם את מגבלות התנועה

נטע בר
, עודכן

במשך כמעט חודשיים עמדו רחובותיה של העיר הגדולה וואהן, בית ליותר מ-11 מיליון בני אדם, שוממים ונטושים. מזג האוויר החורפי והקר, שסייע בהפצת המחלה, רק הוסיף לעגמומיות של המחזה.

רחפנים מיוחדים ששלחה המשטרה עם מערכת כריזה קראו לתושבים שלא לצאת לרחובות והרשויות המקומיות עמלו על חלוקת מוצרים לנקודות איסוף מיוחדות, על מנת לכפות בהצלחה את תנאי הסגר הקשוח. התחבורה הציבורית שותקה לגמרי ומעט כלי רכב פרטיים הורשו לנסוע ברחובות העיר.

מחוז חוביי, שבירתו היא העיר ווהאן, שותק כלכלית ואלפי המפעלים ועשרות אלפי בתי העסק שבו נותרו דוממים. אך כעת, כשמספר המקרים החדשים במחוז עומד על פחות משמונה, החליטו הרשויות לשוב ולפתוח תעשיות חיוניות ובתי עסק מסויימים.

המחזה של מאות אלפים שחוזרים לעבודה ברחבי המחוז, עוטים מסיכות מגן כמובן, הוא הסימן הראשון לנורמליות במחוז בו החלה מגפת הקורונה בסוף דצמבר. אך על האופטימיות, הרשויות בסין הזהירו כי ייקח זמן רב בטרם יוכל הציבור לחזור לשגרת החיים הקודמת וכי הסכנה להתפרצויות נוספות של המחלה עדיין קיימת.



מחלימים מחכים להשתחרר מבית חולים בווהאן // צילום: איי.פי
מחלימים מחכים להשתחרר מבית חולים בווהאן // צילום: איי.פי

רשויות הבריאות במחוז חוביי דיווחו כי הקלות תנועה משמעותיות יכנסו לתוקף עוד היום בערים קיאנגג'יאן ושישו ובתתי המחוזות גונגאן וזושי. ברחבי המחוז, אלפים שוחררו בימים האחרונים מבתי החולים והרשויות החלו בפירוק בתי החולים המיוחדים שנבנו בעיר ווהאן.

עוד בנושא:

המכשיר מישראל שמציל חולים בסין

אפקט הקורונה: חברות טכנולוגיה נוטשות את סין

המאבק בקורונה: סין אסרה אכילה של חיות בר

מספר הנדבקים בווירוס הקורונה בסין עומד על 80,796 בני אדם, מתוכן החלימו מעל 66 אלף בני אדם ומתו יותר מ-3,000. המגפה החלה ממספר מצומצם של מקרים בשוק הדגים של העיר ווהאן בסוף דצמבר והתפשטה במהירות לכל חלקי סין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...