"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כנופיות הסמים של ברזיל מתגייסות למאבק בקורונה

את החלל שהותירה הממשלה בטיפול בנגיף במשכנות העוני, ממלאים ארגוני הפשע • הפושעים מעבירים מזון ותרופות לנזקקים • "לא מפחדים מבולסונארו, אלא מהקורונה"

,עודכן
שוטרים חמושים בפבלה בברזיל // צילום: איי.אף.פי // שוטרים חמושים בפבלה בברזיל // צילום: איי.אף.פי

משברהקורונה בברזילוהתגובה הממשלתית המאוחרת והמהוססת להתפרתות הנגיף הותירה מיליוני ברזילאים, בעיקר מהשכבות העניות ביותר במדינה, ללא הכנסה קבועה וללא מענה למצוקה הגוברת כתוצאה מהחולי המתפשט.

מי שנכנס לחלל שהותירה הממשלה הן כנופיות הסמים של הפבלות של ברזיל, שמתגייסות להעביר תרופות ותרומות מזון עבור הקהילות המוכות בהן צמחו.

צוות של רשת החדשות האמריקנית CNNהתלווה לקבוצהשל סוחרי סמים חמושים בכבדות ברחובות הפבלות של ריו דה-ז'ינרו ותיעד כיצד בהיעדר חוק, סדר ושירותי רווחה הפכו הצעירים חסרי הרחמים לתקווה של תושבי הפבלה.

"אנחנו מפחדים מהנגיף, לא מבולסונארו", אמר אחד מחברי הכנופייה לעיתונאים האמריקנים בתגובה לדברי ושלנשיא ברזיל, ז'איר בולסנארו, ששלטונו ימעך את חברי הכנופיות "כמו מקקים".



מתים מוטלים על הרצפה בפבלה בריו דז'ינרו // צילום: איי.אף.פי
מתים מוטלים על הרצפה בפבלה בריו דז'ינרו // צילום: איי.אף.פי

"אנחנו כבר לא מסוגלים לספור כמה אנשים מהשכונה הזו כבר מתו מהנגיף. בתי החולים באזור הורגים יותר אנשים משהם מטפלים בהם. עדיף להישאר בבית ולדאוג לעצמך", מודה חבר הכנופייה החמוש.

חברי הכנופיה עסוקים במשלוח של תרופות ומזון עבור אנשי השכונה. "המזון שהם נותנים לנו עוזר מאוד, הילדים חולים ויש מעט מבוגרים שיטפלו בהם", מספרת אחת מקבלות משלוחי המזון, קוסמטיקאית במקצועה.

מקום שני בעולם בתמותה

רופאים שפועלים בשכונה מציעים טיפול חינמי לתושבים המרוששים, אך בתי חולים ומרפאות כמעט אינם קיימים. גם הרופאים עצמם נאלצים לפנות לחסדיהם של חברי הכנופיות במטרה להשיג אמצעי טיפול ותרופות.

באופן אירוני, הצעירים החמושים בכלי נשק אוטומטיים מראים בקיאות בטיפולים השונים למחלת הקורונה יותר משאר בעסקי הסמים. בתגובה לידיעה כי ארצות הברית העבירה לברזיל משלוח גדול של הידרוקסיכלורוקווין, תרופה שתוצאות המחקרים לגביה מצביעים על כך שאינה יעילה, הפושעים הצעירים מגיבים בביטול. "לא נראה לי שזה באמת עובד", אומר אחד מהם.



משרד הבריאות במדינה עדכן אמש על 909 מקרי מוות חדשים מווירוס הקורונה ועל 26 אלף נשאים חדשים ביממה האחרונה. בברזיל מתו עד כה 41,828 אנשים מהנגיף, ובכך היא עקפה את בריטניה, שהייתה עד כה במקום השני בעולם במספר המתים אחרי ארצות הברית. עד כה התגלו בברזיל 828,810 נשאים, מתוכם החלימו 365,063.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר