מתקפת סייבר גדולה שיתקה כמה אתרי ממשל באוקראינה, כך דיווחו היום (שישי) כלי התקשורת במדינה, כשהם מפנים אצבע מאשימה לעבר קבוצות פצחנים המזוהים עם הקרמלין.
משטרת הסייבר של קייב הודיעה כי פתחה בחקירת המתקפה, שגרמה לשיבושים קשים בשירות לאזרח בכמה תחומים. הפמיניזם הותירו אחריהם הודעות באתרי האינטרנט שהופלו, ובהם הזהירו את הציבור האוקראיני "לצפות לגרוע מכל".
דובר משרד החוץ האוקראיני פרסם הודעה קצרה בה נכתב: "מוקדם עדיין לקפוץ למסקנות בנוגע למקור המתקפה, אך תוקפנות רוסית התרחשה בעבר גם בתחומים אלו".
"נכון לרגע זה, אתר האינטרנט של משרד החוץ ועוד שירותים מגוונים אחרים נפלו. המומחים שלנו עובדים כעת על החזרת האתרים לפעולה ומשטרת הסייבר חוקרת את נסיבות הפריצה", נכתב בהודעת משרד החוץ.
המתקפה מגיעה בצל מתיחות צבאית חסרת תקדים בין רוסיה ואוקראינה בגבול המזרחי של אוקראינה. 150 אלף חיילים רוסים מוצבים בסמוך לגבול, מוקדם יותר השבוע הם קיימו תרגיל שריון גדול בסמוך לגבול.
נוסף על כך, פיקוד מזרח של צבא רוסיה פרסם הודעה על קיום תרגיל פתע שמטרתו להכין את הצבא להעברת כוחות ממזרח למערב, איום אפשרי בחיזוק נוסף של הכוחות הרוסיים בגבולה של אוקראינה.
השיחות בין ארצות הברית ומדינות ברית נאטו בנושא אוקראינה, שהתקיימו בשלושה סבבים שונים השבוע בז'נבה, וינה ובריסל לא הצליחו להביא לצמצום הפער בין הצדדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו