"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"נפעל להגדיר את חיזבאללה כארגון טרור"
בנו של נשיא ברזיל בולסונארו ושר החוץ אראוחו סיכמו ביקור מוצלח בישראל: "חתמנו על חוזים עם הדסה ואיכילוב" • אראוחו: "מודעים לדאגה הישראלית לגבי איראן • "רוצים בדרום אמריקה יבשת חופשית משחיתות"
נשיא ברזיל בולסונארו, בנו ושר החוץ של המדינה // צלום: רויטרס, איי.אף.פי // נשיא ברזיל בולסונארו, בנו ושר החוץ של המדינה // צלום: רויטרס, איי.אף.פי

"נפעל להגדיר את חיזבאללה כארגון טרור"

בנו של נשיא ברזיל בולסונארו ושר החוץ אראוחו סיכמו ביקור מוצלח בישראל: "חתמנו על חוזים עם הדסה ואיכילוב" • אראוחו: "מודעים לדאגה הישראלית לגבי איראן • "רוצים בדרום אמריקה יבשת חופשית משחיתות"

, עודכן

אדוארדו בולסונארו, חבר פרלמנט מטעם מחוז סאו פאולו ובנו של הנשיא המכהן ז'איר בולסונארו, הצהיר בראיון בלעדי ל"ישראל היום" כי יפעל להגדיר את חיזבאללה הלבנוני כארגון טרור.

כמה שעות לפני שהמריא חזרה לארצו, הבן השלישי של נשיא ברזיל סיכם ביקור נוסף בארץ הקודש, יחד עם משלחת שבראשה עמד שר החוץ ארנסטו אראוחו. הוא שיבח את הטכנולוגיה הישראלית והפגין אופטימיות זהירה על אודות המאבק בקורונה, שגבתה מעל רבע מיליון מתים במדינתו. "דנו בשיתוף פעולה מדעי עם הדסה ועם איכילוב", סיפר בולסונארו (36) בשיחה שנערכה במלון המלך דוד בירושלים.

אחד הדברים שיותר סקרנו את המשלחת היה הפיתוח הישראלי בשם EXOCD-24, תרסיס לאף שהפגין תוצאות מרשימות נגד נגיף הקורונה בניסויים הראשונים שנערכו בסוף פברואר על ידי בית החולים איכילוב. לאחר מכן הראיון הוקדש לנושא שקרוב לליבה של משפחת בולסונארו - הנושא הביטחוני, שהרי אביו, המנהיג של מדינת הענק הדרום־אמריקנית בהווה, סיים את שירותו הצבאי בתור קצין בדרגת סרן.

"אי אפשר להחשיב את חיזבאללה כגוף פוליטי שגרתי, ובדומה לגרילת ה־FARC (הכוחות המזוינים המהפכניים של קולומביה) לא מדובר בזרוע מדינית. "מדובר בפושעים, בטרוריסטים", הדגיש בולסונארו בזמן שהזכיר את הפיגועים שהארגון השיעי ביצע ביבשת בשנות ה־90, כאשר מכונית תופת התפוצצה בשגרירות הישראלית בבואנוס איירס ושנתיים אחר כך פיגוע נוסף, נגד בניין הקהילה היהודית "אמיה".

"יש נוכחות חשובה של חיזבאללה באזור משולש הגבולות (ארגנטינה־פרגוואי־ברזיל)", אמר. "הם פועלים שם לא בפעילות חבלנית אלא יותר בהלבנות הון וסחר", פירט.

"יחסים חסרי תקדים"

בולסונארו עוד הוסיף כי מקום ידוע נוסף שבו פועל הארגון הוא ונצואלה."חיזבאללה חזק מאוד בוונצואלה. יש להם שם מקום מבטחים תחת הנשיא ניקולס מדורו. מספיק לזכור שסגנו היה טארק אל־אשמי, חבר חיזבאללה, ואת זה לא ניתן להכחיש".

בעקבות דברים אלה, בולסונארו אמר שיפעל להגדרת חיזבאללה כארגון טרור ואף הודה שדיבר על כך עם שר החוץ הישראלי גבי אשכנזי."אני חושב שהיינו צריכים כבר לעשות את זה, אבל מייד כשאחזור אשים את הנושא חזרה על השולחן, מול שר ההגנה והנשיא".

שר החוץ הברזילאי ארנסטו אראוחו הדגיש בראיון אחד על אחד עם "ישראל היום" כי "הביקור המצוין התרכז במאבק נגד הקורונה". "הפגישות עם רה"מ בנימין נתניהו ושר החוץ אשכנזי מוכיחות שיש יחסים חסרי תקדים בין ישראל לברזיל וזה מתורגם בדברים קונקרטיים", הוסיף אראוחו.

הוא סיפר שיש הסכמים ביטחוניים בין שתי המדינות עוד מ־2019 ובהקשר זה הצהיר כי "אנו רוצים יבשת חופשית מטרור ושחיתות". כשנשאל על אודות איראן, שר החוץ אראוחו אמר שהנושא לא עלה בשיחות עם הגורמים הישראליים אבל חזר על כך שהוא מודע לדאגה שיש לנושא בארץ "וגם במדינות המפרץ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...