"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ביידן בשפל פופולריות: רק 38% שבעי רצון מתפקודו
הסקר, שנערך בין 1 ל-4 באוקטובר, מלמד כי כמעט בכל הנושאים שעליהם התבקשו משתתפי הסקר להעריך את מידת שביעות רצונם, מספר הבלתי מרוצים גבר על מספר המרוצים • רוב האמריקנים סבורים שהממשל הדמוקרטי נטול יכולת ניהול אפקטיבית של המנגנון הפדראלי
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן | צילום: אי.אף.פי

ביידן בשפל פופולריות: רק 38% שבעי רצון מתפקודו

הסקר, שנערך בין 1 ל-4 באוקטובר, מלמד כי כמעט בכל הנושאים שעליהם התבקשו משתתפי הסקר להעריך את מידת שביעות רצונם, מספר הבלתי מרוצים גבר על מספר המרוצים • רוב האמריקנים סבורים שהממשל הדמוקרטי נטול יכולת ניהול אפקטיבית של המנגנון הפדראלי

ארז לין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מעמדו של הנשיא ה-46, ג'ו ביידן, מוסיף להידרדר ונראה כי אם מצבו לא ישתפר משמעותית, בחודשים הקרובים רבים במפלגתו יחלו להתרחק ממנו ככל שיתקרבו "בחירות האמצע" של נובמבר 2022.

על-פי סקר של אוניברסיטת קוויניפיאק שפורסם ביום רביעי, רק 38% שבעי רצון מהתנהלותו כנשיא בעוד 53% אינם שבעי רצון. מדובר בשפל חדש עבור הנשיא, ובירידה משמעותית מסקר זהה שערכה האוניברסיטה אך לפני חודש, שבו 42% היו שבעי רצון ו-50% לא היו.

הסקר, שנערך בין 1 ל-4 באוקטובר, מלמד כי כמעט בכל הנושאים שעליהם התבקשו משתתפי הסקר להעריך את מידת שביעות רצונם, מספר הבלתי מרוצים גבר על מספר המרוצים, כולל בסוגיית הקורונה והכלכלה. כמו כן, מרבית הנשאלים ציינו כי ממשל ביידן נטול הכישורים הדרושים לניהול הולם של המנגנון הפדראלי העצום שעליו הוא אמון.

אחד מעורכי הסקר מטעם האוניברסיטה, האנליסט טים מאלוי, ציין כי "על רקע הפגיעה באמון מצד הבוחרים והספקות לגבי המנהיגות שלו ואוזלת היד שהפגין באופן כללי... ממשל ביידן סופג אש מכל הכיוונים ומידרדר בסקרים למעמד שלא נראה מאז ימי טראמפ".

במשך ששת החודשים הראשונים מאז השבעתו ב-20 בינואר, מידת שביעת הרצון ממנו הייתה קצת מעל 50% בסקרים, אך אופן הנסיגה החפוזה מאפגניסטן וההשפלה שארה"ב ספגה שם (לצד פיגוע קשה), כמו גם המשך השתוללות וריאנט הדלתא והתחושה שאין שליטה בגבול עם מקסיקו יצרו "סופה מושלמת" עבור ממשל ביידן שלא אפשרה לו להשתלט מחדש על סדר היום. גם מבצע הבוסטרים שעכשיו הוא מנהל ברחבי ארה"ב סופג מחריקות ואינו מצליח להחדיר רוח מחודשת במפרשיו, והחשש המיידי הוא שמועמדים מטעם המפלגה הדמוקרטית הם אלו שישלמו את המחיר בקלפי כאשר הבוחרים יחלו להצביע בסתיו 2022 עבור בית הנבחרים ושליש ממושבי הסנאט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...