השוטר לשעבר וויין קאזנס, שניצל את סמכותו על מנת לאנוס ולרצוח אישה בת 33 בלונדון, שרה אבררד, נידון היום למאסר עולם ללא אפשרות של שחרור מוקדם.
פרשת רציחתה של אבררד בלב לונדון זעזעה את בריטניה וגרמה להפגנות מחאה נגד אוזלת ידה של המשטרה בבירה הבריטית והיעדר האכיפה באופן כללי בממלכה נגד עברייני מין.
כזכור, ב-3 במארס, קאזנס עצר את אבררד בגין אי-ציות להנחיות הקורונה. לאחר שאזק אותה, הכניס אותה לרכבו, אנס אותה, וחנק אותה למוות באמצעות חגורת המשטרה שלו. לאחר הרצח שרף את גופתה והשליך את מה שנותר באגם במחוז קנט, במרחק של יותר מ-100 ק"מ מהבירה. אחרי מצוד אחריו הוא נתפס והודה במעשים, שגם תועדו במצלמות הציבוריות.
בעת מתן גזר הדין, בית המשפט קבע שמעשיו היו "נוראים, טרגיים, וברוטליים באופן מזעזע".
אבררד ככל הנראה סברה שאכן הפרה את הנחיות הסגר בבירה, ולכן לא התפלאה שהוא עוצר אותה. אף שלא היה במדים, הוא היה עם הסממנים האחרים של שוטר, כולל מסמכים רשמיים ואזיקים, ולכן הניחה כנראה שמדובר בשוטר סמוי שנועד לאכוף את הסגר הנוקשה שהוטל על הבירה כדי לצמצם את התחלואה בנגיף הקורונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו