מטוס ממריא משדה התעופה של קאבול (ארכיון) | צילום: איי.אף.פי/ Wakil Kohsar

הפנטגון במצוקה: הוציא צו 'מילואים' שיכריח חברות תעופה לסייע למבצע בקאבול

לאור המשך הגעת האפגנים לשדה התעופה בקאבול והנטל שהאירועים יוצרים על הכוחות האוויריים האמריקנים, הורה מזכיר ההגנה לשש חברות תעופה להקצות כ-20 מטוסים למבצע החילוץ מהבירה השסועה • מדובר בסמכות שמקורה במלחמה הקרה, שהופעלה רק פעמיים עד עכשיו

על רקע המשך הקשיים בחילוצם של האזרחים האמריקנים וסייענים, הורה באופן חריג מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין לחברות תעופה אזרחיות להשתתף במבצע הצבאי מקאבול. 

מדובר בפעם השלישית בהיסטוריה האמריקנית שמוצא צו מיוחד כזה, והדבר מעיד על מצוקת המטוסים וכוח האדם של הפנטגון במבצע הזה, שכנראה תפס אותו ואת שאר הממשל האמריקני כרעם ביום בהיר לאור קריסתה המהירה של אפגניסטאן לידי הטליבאן בשבוע שעבר. 

הצו, שלמעשה משתמש בסמכותו של שר ההגנה להפעיל מערך מילואים אזרחי של טייסים ומטוסים ומקורו בימי המלחמה הקרה, יגרום לכך שלפחות שש חברות אזרחיות ייאלצו להקצות 18 מטוסים  למאמצי החילוץ. עם זאת, לאור החשש הביטחוני והאיומים של גורמי ג'יהאד, המטוסים לא יטוסו לקאבול או ממנה, אלא יחכו בבסיסים אחרים במזרח התיכון – בעיקר במדינות המפרץ –  להגעת טיסות החילוץ מקאבול, ומשם ייקחו את המפונים למקומות אחרים בעולם להמשך קליטתם. 

לפי שעה, המהלך לא צפוי להפריע לטיסות האזרחיות בעולם באופן משמעותי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...