דוחות מודיעין אמריקניים חדשים שפורסמו מעלים כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין עשוי לנסות לבחון את נחישותה של ברית נאט"ו באמצעות מתקפה מוגבלת נגד אחת המדינות החברות בה במהלך השנים הקרובות. כך דווח הלילה (שישי) ב"וול סטריט ג'ורנל", שחשף תרחישים אפשריים הנעים בין מתקפת סייבר רחבת היקף ועד פלישה קרקעית מצומצמת.
ההערכות הללו מתפרסמות על רקע מחסור הולך וגובר בתחמושת קריטית בצבא ארצות הברית - אמצעים הנדרשים לעימותים אפשריים מול רוסיה או סין. לפי גורמים רשמיים, המלאים האמריקניים נשחקו באופן משמעותי בעקבות הזרמת נשק מסיבית לאוקראינה מאז פרוץ המלחמה, וכן בשל עימותים מקבילים, בהם הזירה מול איראן.
וויטקוף על המגעים לסיום המלחמה עם אוקראינה: "פוטין יודע בדיוק מה הקווים האדומים שלו" (ארכיון) // פוקס ניוז
בין מערכות הנשק שנמצאות בסיכון: טילי תקיפה מדויקים לטווח ארוך, מערכות טילים טקטיים של צבא היבשה וטילי נ"מ קצרי-טווח מסוג "סטינגר".
עד לאחרונה הניחו בוושינגטון כי פוטין יימנע מלהתגרות במדינה החברה בנאט"ו כל עוד נמשכת הלחימה באוקראינה. אולם בתחילת השנה חל שינוי בהערכה זו. גורמים אמריקניים מסבירים כי הסיבה לכך היא חשש גובר בקרמלין מהצטמצמות מרחב הפעולה באוקראינה, לצד לחץ פנימי ברוסיה להציג הישג צבאי משמעותי.
במקביל, מתקפות כטב"מים אוקראיניים גורמות לנזק מתרחב לצבא הרוסי ולתעשיית הנפט במדינה, בעוד הישגי הכוחות הרוסיים בחזית נותרים מוגבלים ומלווים באבדות כבדות.
מנהיגים בארה"ב ובאירופה מצביעים גם על סימנים לכך שרוסיה כבר בוחנת את תגובת הברית באמצעות פעולות נקודתיות. בין היתר דווח על טילי שיוט רוסיים שנחתו בשטח פולין ועל כלי טיס בלתי מאוישים שחדרו למרחב האווירי של רומניה.
לדברי גורמים אמריקניים, יעד מרכזי של מהלך כזה - אם יתממש, יהיה לערער את האחדות בתוך נאט"ו. "השאלה הגדולה היא כיצד תגיב ארצות הברית", אמרה הת'ר קונלי, חוקרת בכירה במכון American Enterprise Institute. "האתגר לאמינותה של נאט"ו והניסיון להפריד בין ארה"ב לבעלות בריתה היו ונותרו יעד מרכזי של רוסיה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)