הלהקה הניפה דגל פלסטין - ונאסרה להופיע שוב בסינגפור

שניים מחברי "מאסיב אטאק" הניפו את הדגל וקראו "שחררו את פלסטין” במהלך הופעה במדינה • השניים קיבלו אזהרות חמורות ונאסר עליהם לשוב לסינגפור • המשטרה: "הימנעו מייבוא פוליטיקה זרה”

מאסיב אטאק מניפים את דגל פלסטין. צילום: אינסטגרם

להקת הטריפ-הופ הבריטית "מאסיב אטאק" לא תורשה להופיע עוד בסינגפור, לאחר ששניים מחבריה הניפו דגל פלסטין במהלך הופעה במדינה וקראו "שחררו את פלסטין", כך הודיעה המשטרה המקומית.

האירוע התרחש ביום רביעי ותועד בסרטון שהופץ ברשת. בתיעוד נראים שני חברי הלהקה פורסים את הדגל על הבמה, לקול תשואות ממושכות מצד הקהל. בסינגפור אסורה הצגה פומבית של דגלים, סמלים לאומיים וכרזות זרות ללא היתר.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Roya News English‎‏ (@‏‎royanewsenglish‎‏)‎‏

בתום חקירה ובהתייעצות עם התביעה, קיבלו שני חברי הלהקה "אזהרות חמורות" ונאסר עליהם להיכנס שוב למדינה. שמותיהם לא פורסמו. רשות התקשורת בסינגפור בוחנת במקביל אם הופרו תנאי הרישיון שניתן לקיום המופע.

לפי המשטרה, מארגני האירוע אישרו מראש כי הם מודעים לתנאי הרישיון, אך במהלך ההופעה החזיקו שניים מחברי הלהקה בדגל פלסטין ואחד מהם קרא "שחררו את פלסטין". בעקבות איסור הכניסה שהוטל על השניים, הרשויות הודיעו כי לא יאשרו בעתיד בקשות להופעות של הלהקה במדינה.

"מאסיב אטאק" ידועה בביקורתה על פעילותה הצבאית של ישראל ברצועת עזה ובתמיכתה בפלסטינים. בחודש אפריל נעצר סולן הלהקה, רוברט דל נג'ה, לצד יותר מ-200 מפגינים במהלך מחאה בלונדון למען ארגון Palestine Action, שהוצא מחוץ לחוק בבריטניה.

משטרת סינגפור קראה לציבור, ובכלל זה לזרים המבקרים במדינה, להימנע מ"ייבוא פוליטיקה זרה", שלדבריה עלול לפגוע בלכידות החברתית ובשלטון החוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר