ביום השואה: חבר פרלמנט פולני הניף דגל ישראל עם צלב קרס | תיעוד

קונראד ברקוביץ, חבר פרלמנט מטעם מפלגת האופוזיציה הימנית-קיצונית "תקווה חדשה" טען כי ישראל מבצעת רצח עם "אכזרי במיוחד" ע"י שימוש בפצצות זרחן • הוא טען כי ישראל היא "הרייך השלישי החדש" ושלף בנאום דגל ישראל ועליו צלב קרס • תיעוד

חבר הפרלמנט הפולני קונראד ברקוביץ' והמיצג המזעזע. צילום: צילום מסך, מתוך רשת X

שעות לפני מצעד החיים באושוויץ-בירקנאו, חבר הפלמנט הפולני קונראד ברקוביץ' (Konrad Berkowicz) נשא הבוקר (שלישי) נאום מקומם במיוחד וכינה את מדינת ישראל "הרייך השלישי החדש" בשל "רצח העם" שהתבצע לטענתו ברצועת עזה.

בנאום בפרלמנט הפולני, ברקוביץ', חבר מפלגת הימין הקיצוני Nowa Nadzieja (תקווה חדשה) מטעם האופוזיציה, תקף בחריפות את ישראל. הוא האשים אותה בעלילת דם וטען כי היהודים פגעו והרגו עשרות אלפי נשים וילדים במזרח התיכון באמצעות שימוש מכוון ולא חוקי בפצצות זרחן.

"היהודים משתמשים בפצצות זרחן אסורות שסופגות את החמצן מהאוויר ומביאים למותם (של ילדים) בחנק", טען חבר הפרלמנט, והוסיף כי "העשן מפצצת הזרחן הזו נכנס לריאות ושורף אותן מבפנים".

בסיום דבריו, הוא אמר כי ישראל היא "הרייך השלישי החדש", והציג על במת הנאום מיצג מקומם - דגל ישראל שעליו מצוייר צלב קרס - הסמל המזוהה עם הנאצים. "ישראל מבצעת רצח עם באכזריות מיוחדת למול עינינו. ישראל היא הרייך השלישי החדש, והדגל שלה צריך להיראות בדיוק כך", אמר.

סגן יו"ר הפרלמנט וודז'ימייז' צ'רז'אסטי התרעם על המיצג וזעק לעברו: "אדוני סגן הנשיא, הצגת צלב קרס בסיים הפולני אינה מוצדקת בשום אופן".

"מוכרת את פולין ליהודים"

לא מדובר בהתבטאות האנטישמית הראשונה של ברקוביץ'. בשנת 2019, הוא התארח בדיון טלוויזיוני בעיר קילצ'ה, שמה התרחש פוגרום נגד יהודים ב-1946. במהלך הדיון שעסק בפיצוי לניצולי שואה, ברקבויץ' הניח כיפה יהודית על ראשה של אנה קרופקה, פוליטיקאית ממפלגת PiS השמרנית מאחורי גבה, בזמן שהיא דיברה. הוא וחבריו אמרו שהמפלגה שלה "כורעת ברך בפני היהודים" ו"מוכרת את פולין ליהודים תמורת 300 מיליארד דולר". האירוע זכה לגינוי ע"י שגריר פולין בישראל ובכירים נוספים.

בשנתיים האחרונות, חבר הפרלמנט הפולני האשים באופן תדיר את ישראל ברצח בשלל בפוסטים ברשת ה-X. בין היתר כתב כי "ישראל אישרה רצח עם חוקי. העולם שותק, הם שותים שמפניה". לפני מספר שנים, אותרה תמונה של קונראד בציערותו כשהוא מצדיע במועל יד, הוא ספג ביקורת קשה ולהגנתו טען כי הוא "צחק על פאשיסטים פולנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר