נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן, האשים הבוקר (שבת) את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ומדינות אירופה בליבוי המתיחות שקדמה לגל המחאות האחרון במדינה. לדבריו, הגורמים החיצוניים "עוררו את הרוחות" ותרמו להחרפת הזעם הציבורי ברחובות.
ברקע הדברים, שר ההגנה הסעודי, ח'אלד בן סלמאן, הזהיר בתדרוך פרטי בוושינגטון כי אם ארה"ב לא תממש את איומיה כלפי איראן - המשטר בטהרן עלול לצאת מחוזק. לדבריו, הימנעות מפעולה צבאית לאחר שבועות של איומים עלולה "לעודד את המשטר", גם אם פעולה כזו טומנת בחובה סיכון להסלמה אזורית.
דברים אלו מגיעים כהיפוך לעומת השיחות הפומביות בסעודיה שהזהירו מפני הסלמה ומהדאגה העמוקה שהביע יורש העצר מוחמד בן סלמאן בפני טראמפ לפני שלושה שבועות. אזהרה זו הייתה אחת הסיבות לכך שטראמפ החליט לדחות את התקיפה.
כזכור, נשיא איראן כבר הצהיר לפני כחודש שהוא נמצא במלחמה כוללת עם ארה"ב, ישראל ואירופה. "לפי ההערכות של הישות הציונית, הם חשבו שתוקפנות על איראן תוביל לקריסת המשטר, אבל זה לא קרה", אמר.
דברי נשיא איראן מגיעים כרקע ליום חמישי האחרון, בהם שרי החוץ של 27 מדינות האיחוד האירופי אישרו את ההצעה להגדיר את משמרות המהפכה האיראניים כארגון טרור, כתגובה לדיכוי הרצחני של המחאות באיראן. ההחלטה, שדרשה קונצנזוס של כלל מדינות האיחוד, התקבלה לאחר שצרפת וספרד הסירו את התנגדותן הראשונית למהלך. נציבת החוץ של האיחוד קאיה קאלאס כתבה ב-X: "אי אפשר להשאיר דיכוי ללא מענה, שרי החוץ נקטו בצעד מכריע".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
