"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"כאן זה לא ונצואלה": צפון קוריאה שיגרה שני טילים לים שבין הקוריאות

קים ג'ונג און עושה שרירים ומעביר מסר ברור לשכנותיו על רקע הפגישה בין מנהיג דרום קוריאה למנהיג סין שי ג'ינפינג • בונג יונגשיק, פרופסור אורח באוניברסיטת יונסיי: "אחרי שרואים מה קורה בוונצואלה, האדם שחושש יותר מכולם הוא קים ג'ונג און"

,עודכן
0השמעה
קים ג'ונג און לצד הטיל הבליסטי החדש. צילום: AP

שעות ספורות לאחר שארצות הברית תקפה את ונצואלה וחטפה את הנשיא ניקולאס מדורו לשטחה, ועל רקע ביקורו של מנהיג דרום קוריאה בסין (ראשון), צפון קוריאה שיגרה טילים בליסטיים ביום ראשון, לים שבין שתי הקוריאות ליפן.

משיקים כוסות: קים ג'ונג-און בטוח ב"ניצחון הרוסי על הרוע" באוקראינה// רויטרס

על פי לים איול-צ'ול, פרופסור במכון ללימודי המזרח הרחוק בסיאול, שיגור הטילים על ידי צפון קוריאה נועדו להעביר "מסר מרתיע לסין" בתגובה לקשרים ההדוקים של זו עם דרום קוריאה וכן "להתנגד לעמדת סין בנושא פירוק גרעין".

צפון קוריאה משדרת: "אנחנו לא מונצואלה"

לדבריו, צפון קוריאה רצתה גם לשלוח מסר על כך שהיא "לא ונצואלה", ומוכנה כמעצמה גרעינית וצבאית, להגיב ב"הרתעה אגרסיבית". בהתייחס למנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און, אמר בונג יונגשיק, פרופסור אורח באוניברסיטת יונסיי: "אחרי שרואים מה קורה בוונצואלה, האדם שחושש יותר מכולם הוא קים ג'ונג און".

מטבע הדברים, בסיאול וטוקיו מתחו ביקורת על שיגורי הטילים. משרד הנשיאות הדרום קוריאני אמר כי קיים ישיבת ביטחון חירום וקרא לצפון קוריאה להפסיק את "מעשיה הפרובוקטיביים המפרים החלטות מועצת הביטחון של האו"ם".

שר ההגנה היפני שינג'ירו קויזומי אמר כי השיגורים מאיימים על השלום והביטחון של המדינה השכנה, האזור והקהילה הבינלאומית. "ממשלתנו הגישה מחאה חריפה לצפון קוריאה וגינתה אותה בחריפות", אמר קויזומי בהצהרה.

כוחות ארה"ב לאינדו-פסיפיק אמרו בהצהרה, "אירוע זה אינו מהווה איום מיידי על כוח אדם או שטח של ארה"ב, או על בעלות בריתנו", והוסיפו כי ארה"ב מתייעצת באופן הדוק עם בעלות בריתה ושותפותיה.

קים ג'ונג און עושה שרירים

הטילים, ששוגרו בסביבות השעה 7:50 בבוקר (22:50 GMT במוצאי שבת) עשו מרחק של כ-900 ק"מ (560 מייל), אמרו בצבא דרום קוריאה. הפעם האחרונה שבה פיונגיאנג ניסתה טיל בליסטי הייתה ב-7 בנובמבר.

מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און,צילום: אי.אף.פי

ביום שבת, במהלך ביקור במפעל תחמושת, קרא קים ג'ונג און קרא להכפיל (ואף יותר) את כושר הייצור של נשק מונחה טקטי. בשבועות האחרונים, קים ביצע סדרה של ביקורים במפעלי נשק, כמו גם בצוללת מונעת גרעינית, ופיקח על ניסויי טילים לקראת הקונגרס התשיעי של מפלגת העובדים השנה, שיקבע יעדי מדיניות מרכזיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר