רעידת אדמה בעוצמה של 6.1 התרחשה הערב (שני) במערב טורקיה, כשהרעידה הורגשה באיסטנבול ובשורה של ערים נוספות במדינה, כך לפי סוכנות החירום הטורקית.
בניין שקרס בעקבות רעידת אדמה במערב טורקיה// רשת X
הרעידה התרחשה בשעה 22:48 והורגשה גם באזור העיר איזמיר. בשלב זה אין דיווחים על נפגעים.
בטלוויזיה הטורקית פורסם תיעוד שממנו עולה כי לפחות בניין אחד קרס בעיירה סינדירג'י.
שר הפנים הטורקי עלי ירליקאיה אמר כי ״בעקבות רעידת האדמה, שהורגשה גם באזורים סמוכים, סוכנות החירום AFAD וכל צוותיה החלו לפעול בשטח״.
🚨BREAKING: Some buildings collapsed and electricity was cut off in the earthquake that occurred in Sındırgı district of Balıkesir, Turkey. pic.twitter.com/0a1VoJE8ka
— World Source News (@Worldsource24) October 27, 2025
באוגוסט, רעידת אדמה באותה עוצמה הרגה אדם אחד ופצעה עשרות אחרים באזור סינדירג'י. טורקיה יושבת על כמה קווי שבר טקטוניים וסבלה משורה של אסונות בעקבות רעידות אדמה חזקות בעבר.
בפברואר 2023, רעידת אדמה בדרום המדינה הרגה לפחות 53 אלף בני אדם והחריבה את העיר אנטאכיה. בתחילת יולי, רעש אדמה בעוצמה 5.8, גם הוא במערב המדינה, הרג אדם אחד ופצע 69 נוספים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו