הורי גבר בן 27 מרוזטו דלי אברוצי באיטליה התקשרו ביום ראשון בערב לשירותי החירום ודיווחו כי בנם נמצא מת, מול המחשב שלו, כשהוא חובש מסכת גז.
צוותי חירום רפואיים אישרו את מותו בזירה. בדיקה ראשונית העלתה כי המחשב היה כבוי או במצב המתנה, כך דווח ב-Il Fatto Quotidiano. על גופתו לא נמצאו סימני אלימות או פציעות.
שחזור ראשוני מצביע על שאיפת גז קירור, ככל הנראה עם מרכיב הרדמה. גופתו של הצעיר בן ה-27 נותרה בחדר המתים של בית החולים מצ'יני בטרמו, לרשות התובעת התורנית מוניה די מרקו, לצורך נתיחה אפשרית כדי לקבוע את סיבת המוות.
כוחות המשטרה של טרמו לקחו את הטלפון הנייד, המחשב, ומסכת הגז של האיש, כמו גם את המיכל שהכיל נוזל קירור. התביעה הורתה על ניתוח מהיר של המכשירים, כך דיווח Il Giornale.
החוקרים שוקלים את האפשרות שהמוות הוא תוצאה של אתגר מקוון. באופן ספציפי, נשקל אתגר ה"בלאקאאוט", שכולל חנק עצמי ונקשר למותו של ילד בן 10 בסיציליה.
השלבים הבאים כללו הערכות פורנזיות וניתוח דיגיטלי כדי לקבוע אם שאיפת הגז לבדה מסבירה את המוות, והאם הפעילות המקוונת, התקשורת או ההקלטות במכשירים שנתפסו תואמות את התרחישים הנבדקים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
