"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"בשביל התמונה, בשביל הזיכרון": ניסה לצלם סלפי עם כריש וננשך ביום ההולדת | צפו

הדייג האמריקני שון מיוז וחבריו דגו כריש והביאו אותו לחוף כדי לצלם תמונה למזכרת • בזמן שמיוז החזיק את הלסת העליונה של הכריש, החיה התפתלה ונשכה את רגלו מתחת לברך. הוא צרח ודימם כשנפל לאחור, והכריש נפל למים • הסרטון עורר ביקורת ברשתות החברתיות. "אתם משחקים במשחקים טיפשיים... ומקבלים מה שמגיע לכם", נכתב באחת התגובות

,עודכן
0השמעה
הדייג מפלורידה שון מיוז עם הכריש, רגע לפני התקיפה. צילום: פייסבוק

שון מיוז, דייג מפלורידה, ננשך על ידי כריש בגודל של 1.80 מטר כשניסה לעשות סלפי עם החיה. התקרית אירעה במהלך טיול דיג לרגל יום הולדתו שחל ב-16 באוגוסט.

מיוז חגג עם חברים באי קאיו קוסטה, אי בדרום-מערב פלורידה, שאליו ניתן להגיע רק בסירה, לפי USA Today. הוא ננשך ברגלו.

לאחר כחמש שעות של דיג, מיוז וחבריו לקבוצה תפסו כריש והביאו אותו לחוף כדי לצלם אותו. בסרטון שצולם נראה מיוז מחזיק את ראשו של הכריש מעל החול, בזמן שחבר מרים את סנפיר הזנב שלו ומישהו צועק "כל הכבוד, חבר". בזמן שמיוז החזיק את הלסת העליונה של הכריש, החיה התפתלה ונשכה את רגלו מתחת לברך. הוא צרח ודימם כשנפל לאחור, והכריש נפל למים.

הרשויות קיבלו שתי קריאות למוקדי חירום. מיוז נמצא על ידי הצוותים כשהוא עם חוסם עורקים על רגלו. הוא פונה בסירה לאי גספרילה, ומשם הוטס למרכז הרפואי גולף קוסט לטיפול חירום, שם עבר ניתוח ופצעיו נתפרו.

"הספקנו להסיר את הקרס מפיו. התכוונו לשחרר אותו, אבל הכריש הסתובב ונשך אותי", סיפר מיוז. כשנשאל מדוע הוא עשה זאת הסביר מיוז: "בשביל התמונה, בשביל הזיכרון", לפי USA Today.

הסרטון עורר ביקורת ברשתות החברתיות. "אתם משחקים במשחקים טיפשיים... ומקבלים מה שמגיע לכם", נכתב באחת התגובות. "אולי בפעם הבאה כדאי שתעזבו את הכריש בשקט", ו"ככה זה כרישים... הם נושכים", כתבו אחרים.

"שום כבוד לחיות"

הוועדה לשימור דגים וחיות בר בפלורידה פתחה בחקירה לבדיקת הפרת התקנות בנוגע לטיפול בזנים מוגנים. מיוז הודה כי לא היה ברשותו היתר הנדרש לדיג כרישים בחוף וכי לא השלים את הקורס החינמי הנדרש לדיג כרישים מהחוף. "לא תפסתי את הכריש; רק שחררתי כריש שנתפס בחכה", הוא אמר.

"הוא היה בכאבים ומפוחד. לא הרבה אנשים נותנים לבעלי חיים אלה את הכבוד שמגיע להם, ולא ראיתי שום כבוד בסרטון הזה", אמר חוקר הטבע רוב האוול.

ה-International Shark Attack File, המנוהל על ידי המוזיאון להיסטוריה של הטבע בפלורידה, דיווח כי בממוצע מתועדים בעולם 65 מקרי תקיפה על ידי כרישים בשנה; בשנה שעברה ננשכו 47 אנשים בתקיפות ללא התגרות, ובממוצע דווחו שישה מקרי תקיפה קטלניים בשנה, לפי USA Today.
"זה חבל, אבל זה משהו שקורה. אני בר מזל. אני קורבן לנשיכת כריש. עכשיו יש לי הרבה סיפורים טובים", אמר מיוז.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר