במשך שנים רבות כל ישראלי יודע, האויבת הגדולה והמסוכנת ביותר שלנו היא איראן. לאחר שנים של איומים, תוכנית גרעין מסוכנת ומלחמות נגד השליחים של איראן כמו חיזבאללה, הגענו לרגע האמת ועכשיו אנחנו מתמודדים ישירות מול המשטר האכזרי בטהרן, אבל מה איראן רוצה מאיתנו בכלל?
בעבר איראן הייתה מקום ידידותי לישראל, יש אנשים שלמדו שם, שהופיעו שם ובעיקר זו הייתה מדינה פרו-מערבית, אבל הכל השתנה ב-1979. רוחאללה ח'ומייני עמד בראש המאבק לשינוי פני המדינה ובסוף הפך למנהיג העליון והקים את שלטון האייתולות (בתרגום חופשי – מופת האלוהים) שהפך את איראן למדינה שאנחנו מכירים היום – קיצונית, דתית וכזו שמתנגדת למערב.
איראן תופסת את עצמה כמנהגה של המזרח התיכון, היא מדינה ענקית עם כמעט 100 מיליון איש ובעלת טכנולוגיות רבות, ובכך היא שואפת להוביל את המזרח התיכון למקום מוסלמי וקיצוני כמו אצלה בבית. פשוט יש איזו מדינה קטנה, מאוד לא מוסלמית וכן מערבית שמציקה לה במיוחד – ישראל.
משטר האייתולות מבין שאין איום גדול יותר במזרח התיכון מאשר ישראל, מדינה שנמצאת בניגוד מוחלט לכל הערכים שלה. בנוסף הקשר שלנו עם ארה"ב, אולי הסמל הגדול ביותר לתרבות המערב בעת המודרנית מטריד אותה במיוחד. ניתן לראות גם שהקשר של איראן, מדינה שיעית, לערב הסעודית, מדינה סונית הוא מאוד מעורער, גם הסעודים צועדים לעבר חיים מערביים ופתוחים יותר, דבר שלא מקובל בתפיסה של האייתולות.
לעוד פרטים בנושא, צפו בסרטון המצורף בכתבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו