במהלך חגיגות פסטיבל לאפו לאפו של הקהילה הפילפינית שאירע אתמול (שבת) בוונקובר, קנדה, רכב פרץ לתוך קהל החוגגים בפסטיבל. על פי דיווחים ראשוניים ממשטרת ונקובר, מספר אנשים נהרגו ורבים אחרים נפצעו באירוע.
זירת אירוע הדריסה בוונקובר//מתוך רשתות חברתיות
המשטרה המקומית אישרה כי הנהג החשוד נמצא במעצר, אך טרם פורסמו פרטים לגבי זהותו או המניע לאירוע. בשלב זה לא ברור אם מדובר בתאונה או באירוע טרור.
ראש עיריית ונקובר, קן סים, הגיב לאירוע בהודעה רשמית: "אני המום ועצוב מהאירוע המזעזע שהתרחש באירוע יום לאפו לאפו. אנו פועלים לספק מידע נוסף בהקדם האפשרי, אך בשלב זה משטרת ונקובר אישרה כי ישנם מספר הרוגים ופצועים רבים", מסר סים.
"מחשבותינו עם כל הנפגעים ועם הקהילה הפיליפינית בוונקובר בזמן הקשה הזה", הוסיף ראש העיר.
במסיבת העיתונאים שהתקיימה מאוחר יותר המשטרה הודתה שלא חסמה את המקום באופן הרמטי כמו באירועים דומים לאור היעדר מודיעין שהצדיק את הפעולה. ראש העיר קרא לאזרחים להמשיך ללכת לאירועים ולא לדאוג, וציין כי גיל ההרוגים הוא בין 5 ל-65.
האירוע התרחש יומיים לפני הבחירות הארציות בהן ונקובר והפרברים שלה הפכו להיות האזור שעשוי להכריע אם הליברלים ימשיכו לכהונה רביעית בבירה אוטווה או שיהיה מהפך. לכן שני מנהיגי המפלגות המובילות - ראש הממשלה המכהן מארק קרני מנהיג הליברלים ויריבו השמרני פייר פוליאב - ערכו עצרות בפרברי העיר בימים האחרונים.
מעולם לא קרה אירוע דריסה קטלני כזה בעיר ובטח שלא אירוע שבו נהרגו כל כך הרבה אנשים במהלך אירוע דתי או כחלק פשע שנאה - אם אכן מדובר בכזה.
ונקובר נחשבת לכור היתוך של שלל עדות שחיות בהרמוניה ואם יתברר שמדובר בטרור גזעני תהיה זו מכה קשה לתדמית הזאת. נושא ההגירה הוא נושא חם בבחירות והשמרנים טוענים שהמהגרים מגיעים בכמות שקנדה לא עומדת בה ו"הורסים" אותה.
פול, תושב שחי העיר סיפר בצער: "אני גר ממש קרוב למקום. קשה להאמין שקרה משהו כזה בוונקובר".
ראש המשטרה המקומית סטיב ריי מסר תדרוך בנוגע לאירוע: "הכל על השולחן", הוא אמר לגבי המניע האפשרי. "החשוד מוכר למשטרה. יש מספר הרוגים ופצועים, אך בגלל שנשלחו למספר בתי חולים לא אנסה לשער את המספר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו