"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
זלנסקי וטראמפ שוחחו: "אפשר להשיג שלום עוד השנה"
נשיא אוקראינה דיווח ברשת על שיחה "חיובית, כנה ומהותית" עם הנשיא האמריקני • צוותי המו"מ של אוקראינה וארה"ב צפויים להיפגש בקרוב בסעודיה • זלנסקי: אחד הצעדים הראשונים לקראת סיום מלא של המלחמה - הפסקה של מתקפות על תשתיות אנרגיה ותשתית אזרחית • בין נושאי השיחה: השבת האוקראינים החטופים, ביניהם ילדים
"מאמינים שיחד עם אמריקה, תחת הנשיא טראמפ, אפשר להשיג שלום". טראמפ וזלנסקי (ארכיון). צילום: רויטרס
לאחר שיחת טראמפ-פוטין

זלנסקי וטראמפ שוחחו: "אפשר להשיג שלום עוד השנה"

נשיא אוקראינה דיווח ברשת על שיחה "חיובית, כנה ומהותית" עם הנשיא האמריקני • צוותי המו"מ של אוקראינה וארה"ב צפויים להיפגש בקרוב בסעודיה • זלנסקי: אחד הצעדים הראשונים לקראת סיום מלא של המלחמה - הפסקה של מתקפות על תשתיות אנרגיה ותשתית אזרחית • בין נושאי השיחה: השבת האוקראינים החטופים, ביניהם ילדים

דוד ברון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי השיחה של טראמפ ופוטין, זלנסקי שוחח עם טראמפ וציין היום (רביעי) כי הפגישה היתה ברוח חיובית, וכי הכיוון הוא סיום המלחמה ושאיפה לשלום.

"היתה לנו שיחה מאוד חיובית, כנה ומהותית עם הנשיא טראמפ", כתב זלנסקי. "סיכמנו שאוקראינה וארה"ב יעבדו ביחד כדי להשיג סיום אמיתי למלחמה ושלום בר קיימא. אנו מאמינים שיחד עם אמריקה, תחת הנשיא טראמפ ובהנהגת ארה"ב, אפשר להשיג שלום בר קיימא עוד השנה".

לדברי זלנסקי, טראמפ חלק עמו פרטים מהשיחה שקיים אתמול עם פוטין. "אחד הצעדים הראשונים לקראת סיום מלא של המלחמה עשוי להיות הפסקה של מתקפות על תשתיות אנרגיה ותשתית אזרחית אחרת. תמכתי בצעד זה, ואוקראינה נכונה ליישמו. דנו בצעד הזה בשיחות בג'דה (ב-11 במארס). הצד האמריקני גם הציע הפסקת אש ללא תנאים מוקדמים, ואוקראינה קיבלה גם אותה. נמשיך לעבוד כדי שההצעה תמומש. אנו מאמינים כי צעדים כאלה נדרשים כדי ליצור הזדמנות להסכם שלום מקיף שיוכן במהלך הפסקת האש", אמר.

בין נושאי השיחה: השבת השבויים והילדים האוקראינים החטופים. ההריסות בחבל קורסק (ארכיון), צילום: AFP

זלנסקי ציין כי שרטט בפני טראמפ את תמונת המצב בשדה הקרב, לרבות הנעשה באזור קורסק. תזכורת: טראמפ חזר גם אתמול על הטענה של פוטין על כיתור כביכול של חיילים אוקראינים. "הם כנראה עדיין חיים בזכותי", אמר טראמפ, אף שאין כל אישור לכיתור כזה, בימים האחרונים או בהווה, וקייב הכחישה את טענות פוטין.

עוד העלה זלנסקי בשיחה את הצורך לשחרר את השבויים והחזרת הילדים האוקראינים שנחטפו בידי כוחות הכיבוש הרוסיים. נושא נוסף שעלה לדברי זלנסקי בשיחה הוא מצב ההגנה האווירית של אוקראינה והאפשרות לחזקה כדי להציל חיים.

בתוך כך, צוותי המו"מ של אוקראינה וארה"ב צפויים להיפגש בימים הקרובים בערב הסעודית, ולעבוד על תיאום צעדים לקראת השגת השלום במהירות האפשרית. "הודיתי לנשיא טראמפ ולאומה האמריקנית על תמיכתם. הדגשתי כי האוקראינים מעוניינים בשלום, ולכן אוקראינה קיבלה את ההצעה להפסקת אש ללא תנאי. הדגשתי את חשיבות הרעיון של 'שלום דרך עוצמה' של הנשיא טראמפ, וסיכמנו לשמור על קשר קבוע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...