תיעוד
כאוס באקוודור: חמושים השתלטו על אולפן טלוויזיה בשידור חי
"הצילו, הם רוצים להרוג את כולנו", כתבו עובדי הערוץ בווטסאפ • המשטרה המקומית עצרה 13 חשודים במהומות שפרצו, והחרימה כלי נשק שהיו ברשותם • הרקע: הכרזתו של הנשיא הטרי על מצב חירום לאחר הימלטות מהכלא של אחד מראשי ארגוני הפשע
כאוס באקוודור: חמושים השתלטו על אולפן טלוויזיה בשידור חי // מתוך: רויטרס
המהומות והמעצרים:יותר מ-20 חמושים פרצו לשידור הערב (שלישי) של ערוץ הטלוויזיה TC באקוודור וכיוונו רובים ואקדחים לעבר מגישים ועובדי אולפן. בו בזמן, נערכות ברחבי המדינה גל תקיפות מתואם של כנופיות מקומיות. הרקע הוא הכרזת הנשיא הטרי על מצב חירום במדינה.
עובדים רבים הציפו את קבוצות הווטסאפ בקריאות לעזרה. "הצילו, הם רוצים להרוג את כולנו", כתבו, שעה שהחמושים משתלטים על בניין הערוץ בעיר גואיקיל.
בהמשך, משטרת אקוודור הודיעה שהצליחה להשתלט על אולפן הטלוויזיה שנתפס בידי החמושים, והוסיפה כי עצרה 13 חשודים במעורבות במעשה ותפסה גם את כלי הנשק ואמצעי הלחימה שהיו ברשותם.
הגל החל שעות אחדות לאחר שהנשיא החדש, דניאל נובואה, הכריז על מצב חירום בעקבות הימלטות מהכלא של אחד מראשי הכנופיות. בתגובה, יצאו ארגוני הפשע במסע לתקיפת תחנות משטרה, חטפו קצינים ופוצצו מטענים. במקביל, אסירים בבתי כלא במדינה השתלטו על סוהרים.
אקוודור מתמודדת מזה תקופה ארוכה עם איום הכנופיות, והנושא עמד במרכז הבחירות במדינה שבמהלכן אףנרצחאחד המועמדים לנשיאות בעקבות מלחמתו בתופעה. כך לדוגמא, בשנה שעברה נרשמו במדינה כ-4,500 מקרי רצח וכ-210 טון סמים נתפסו בנמליה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
