"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ירי בפראג: 15 הרוגים ו-24 פצועים באוניברסיטת קארל
לפי הדיווחים בצ'כיה, סטודנט חמוש במקלע פתח באש בחוג לפילוסופיה של האוניברסיטה הוותיקה - וחוסל • לפי דיווחים לא רשמיים, שמו הוא דויד קוזאק • מוקדם יותר אותרה גופת אביו בביתו • לפני כשבועיים פתח לכאורה קוזאק ערוץ טלגרם ברוסית ובו סיפר על כוונותיו

ירי בפראג: 15 הרוגים ו-24 פצועים באוניברסיטת קארל

לפי הדיווחים בצ'כיה, סטודנט חמוש במקלע פתח באש בחוג לפילוסופיה של האוניברסיטה הוותיקה - וחוסל • לפי דיווחים לא רשמיים, שמו הוא דויד קוזאק • מוקדם יותר אותרה גופת אביו בביתו • לפני כשבועיים פתח לכאורה קוזאק ערוץ טלגרם ברוסית ובו סיפר על כוונותיו

דוד ברון| עורך חדשות החוץ
,עודכן
0השמעה

15 הרוגים ו-24 פצועים מירי באוניברסיטת קארל בפראג. היורה חוסל.

חמוש פתח באש היום (חמישי) בתוך החוג לפילוסופיה באונירסיטת קארל בבירת צ'כיה. עדי ראייה סיפרו כי היה חמוש במקלע, וירה גם לכיוון גשר מאנס, המחבר בין המצודה של פראג לעיר העתיקה.

The shooter from Prague Charles University is named David Kozak. Preliminarily, he shot and killedthree people and injured 20 others. Afterwards, he took his own life.https://t.co/qaLU9veEz2pic.twitter.com/2eEXjThPXS

— Channel3 Now (@fox3news)December 21, 2023

על פי הדיווחים המצטברים, שמו של היורה הוא דויד קוזאק, בן 24. מדובר בסטודנט שלמד במקום, תושב של אחד הכפרים הסמוכים לפראג. מוקדם יותר היום אותרה גופת אביו בביתו.

שוטרים במרפסת החוג לפילוסופיה באוניברסיטת קארל, היום (חמישי),צילום: אי.א,.פי

בערוץ הטלגרם שפתח לכאורה לפני כשבועיים, כתב קוזאק: "זה יהיה היומן שלי איך אני צועד לעבר ירי בבית ספר". יום למחרת הוסיף כי קיבל השראה מנערה רוסיה בשםאלינה אפנסקינה, שירתה בבית הספר בעיר מגוריה לפני כשבועיים. "לעזאזל, היא הרגה מעט מדי. אנסה לתקן זאת".

אחת ההודעות בערוץ הטלגרם של קוזאק,צילום: צילום מסך

בהודעות הבאות הציג את עצמו וכתב: "תמיד רציתי להרוג, חשבתי שאהפוך למטורף בעתיד. אחר כך כאשר אילנאז ירה בבית הספר (הכוונה לאילנאז גולאייב, שאחראי לטבח בבית ספר בעיר קאזאן; ד"ב), הבנתי שעדיף לעשות טבח מאשר להפוך לרוצח סדרתי. ישבתי, חיכיתי, חלמתי". עוד כתב: "כולם שונאים אותו, שנאו אותו וישנאו אותו. על הז***, זה הדדי".

🇨🇿#BREAKING: Students were hiding on a ledge during the shooting at Charles University in Prague.#Praha#Prague#ČeskáRepublika#Česko#CzechRepublic#Czech#SHOOTING#Europepic.twitter.com/39mSBvMpSU

— Attentive Media (@AttentiveCEE)December 21, 2023

מרצה בחוג סיפר לאתר "בלסק" הצ'כי כי מוקדם יותר קיבלו מרצים וסטודנטים הודעת מייל, שקראה להם להתבצר ולכבות את האורות במשרדים.

Currently stuck inside my classroom in Prague. Shooter is dead, but we are waiting to be evacuated. Praying to make it out alive.

Locked the door before the shooter tried to open it. Fucking hell.pic.twitter.com/wYyhOe5U6p

— Jakob Weizman (@jakobweizman)December 21, 2023

"הישארו במקומותיכם, ואם אתם במשרדים – אל תצאו", ציטט האתר את המייל. "היורה כנראה בקומה הרביעית".

האם זה היורה? צילום שמופץ ברשתות, אולם אין לו אימות,צילום: רשתות חברתיות

עדיין לא ברור מה הרקע לירי. "קשה להאמין לכך, אבל אנחנו תחת אש בפראג השקטה", כתב בפייסבוק פרופ'סרגיי מדבדב. "נשאתי הרצאה באוניברסיטה, כאשר בבניין נשמעו קולות ירי. הזגוגיות רעדו. אחר כך היו צעקות רבות, ולתוך האולם זינקו לוחמים ביציאה מיוחדת וסרק אותו". מדבדב סיפר כי כל כיכר יאן פאלאך ורובע יוזפוב מגודרים ונערכות בהם סריקות".

כסאות ושולחן חוסמים דלת: הפוסט של פרופ' סרגיי מדבדב (צילום מסך),צילום: הפייסבוק של סרגיי מדבדב

נשיא צ'כיה, פטר פאבל, כתב לפני זמן קצר בחשבון ה-X (לשעבר טוויטר) שלו: "אני בהלם מהאירועים בפקולטה לאמנויות של אוניברסיטת קארל. ברצוני להביע את תנחומיי הכנים לנפגעים ולמשפחות הקורבנות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו