"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: פצחנים רוסים וסינים פרצו לאתר הגרעיני המסוכן ביותר בבריטניה

ה"גרדיאן" חושף: הפריצה למערכות של אתר הפסולת הגרעינית סלפילד התרחשה ככל הנראה עוד ב-2015 • בכירי האתר טייחו את הפרשה וגם היום לא לגמרי ברור אם הנוזקה, שהוחדרה למחשבי האתר, כבר הוסרה כליל

,עודכן
0השמעה
האקר (אילוסטרציה). צילום: iStockphoto

קבוצות האקרים הקשורות לרוסיה ולסין פרצו למערכות האתר הגרעיני המסוכן ביותר בבריטניה נפרץ – כך חושף היום (שני) ה"גרדיאן".

האתר הגרעיני סלפילד. נחשב למסוכן בבריטניה,צילום: אי.אף.פי

לפי הדיווח, לרשויות לא ברור מתי התרחשה הפריצה לאתר הפסולת הגרעינית סלפילד, אולם סימנים לה התגלו כבר ב-2015 עם חשיפת נוזקה רדומה במערכת. עד כה גם לא ברור אם הנוזקה הוצאה מהמערכת. משמעות הדבר היא שהפעילויות הרגישות ביותר בסלפילד כגון היפטרות מפסולת רדיואקטיבית, בקרת דליפות וגילוי שריפות, עלולות להיות חשופות להשפעה חיצונית.

כמו כן, מקורות ה"גרדיאן" מעריכים כי הפצחנים הזרים קיבלו גישה לחומרים מסווגים ביותר. ואם לא די באלה, לפי ה"גרדיאן", בכירי האתר הסתירו וטייחו את הפריצה ואת השלכותיה.

לדברי גורמי ביטחון בריטיים, ריגול סייבר ומתקפות סייבר מצד רוסיה וסין הם מהאיומים הגדולים ביותר על הממלכה המאוחדת. התקפה על אתרים גרעיניים אף נכללה ברשם הסיכונים הלאומי - מסמך רשמי שמונה את הסיכונים הגדולים ביותר על הממלכה. יתרה מזאת, מחלקת הסייבר של GCHQ, הסוכנות הממשלתית הבריטית לאבטחת מידע ותקשורת, אף הצביעה על סיכון גבוה של מתקפות סייבר על תשתיות קריטיות מצד רוסיה וסין.

מטה ה-GCHQ - סוכנות ביון בריטית, האחראית על תחום הסייבר,צילום: ללא

אתר סלפילד, שממוקם במחוז קאמבריה שבצפון מערב אנגליה, הוקם ב-1942 כמפעל לייצור תחמושת. לאחר מלחמת העולם השנייה הורחב ועבר הסבה לפעילות גרעינית. עד 2003 גם ייצר אנרגיה גרעינית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר